Efectele miraculoase ale bauturilor cola

Sambata, 19 Martie 2011, ora 13:13
12186 citiri
Efectele miraculoase ale bauturilor cola
Foto: Spike

Marea majoritate a reclamelor la bauturile de tip cola ne seduc prin artificii dintre cele mai diverse. Acuzata pentru multele boli grave pe care le-ar provoca organismului, cola potoleste, totusi, setea. Pe moment.

Se pare, insa, ca aceasta bautura, care a strabatut continente si a schimbat stiluri de viata, poate fi utilizata si in scopuri utile, care ne-ar putea face viata mult mai usora, dupa cum arata Spike.

Utila la bronzat

Vrei un bronz adevarat? Nu trebuie sa faci altceva decat sa-ti ungi corpul cu o doza de cola, apoi sa te expui la soare. Multi oameni au folosit, de-a lungul timpului, aceasta metoda pentru castigarea unui bronz veritabil, iar culoarea pielii, capatata in acest mod, dureaza cel putin trei luni.

Tehnica indicata este aceea a pulverizarii lichidului maroniu pe tot corpul, in mod egal. De asemenea, cola se poate dovedi un adevarat prieten in lupta contra insectelor, inclusiv a tantarilor. Pentru pasionatii de pescuit, ar putea fi un prieten de nadeje, in noptile calduroase de vara, "condimentate" cu roiuri de tantari.

Magie in bucatarie

Cola poate fi un aliat de nadejde in munca de bucatarie a gospodinelor. Bucatile de carne tare pot deveni extrem de fragede si suculente, cu ajutorul unei doze de cola.

Insecticid

Oamenii nu sunt singurele fiinte de pe Pamant carora le place gustul dulce. Melcii, plosnitele sau gandacii vor fi tentati de o doza de zahar si sigur nu vor refuza o portie de cola, pe care o vor gasi irezsitibila. Numai ca, in timp ce zaharul atrage ca un magnet daunatorii din gradina, acidul ii va extermina.

Acest lucru face ca o sticla de cola sa fie un adevarat aliat in lupta impotriva daunatorilor din gradina sau de pe balcon, scutindu-va de toxicitatea insecticidelor sau pesticidelor, atat de daunatoare mediului inconjurator.

Indeparteaza petele de sange

Nivelul scazut de acid fosforic (pH de 2,5) face din cola solutia universala pentru curatat petele din casa si nu numai. Spre exemplu, daca aveti grasime pe o pereche de blugi sau v-ati patat de sange pe camasa, folositi pur si simplu o doza de cola cu care stropiti materialele deteriorate, dupa care le introduceti in masina de spalat.

Puteti utiliza, de asemenea, cola pentru a curata piscina, pentru a elimina petele de pe covor sau pentru a scoate grasimea acumulata pe oale si tigai de bucatarie.

Utila pentru gazon

Nu suntem singurii carora le place sa-si stinga setea cu un pahar de cola. Gazonul din fata casei adora la randul lui aceasta bautura. Acidul fosforic din cola, care da gustul intepator, este o adevarata mana pentru gazonul din curte.

Acidul fosforic este un ingredient major care intra in componenta ingrasamintelor uzuale folosite in gradina. Pentru ca vecinii sa devina invidiosi, stropeste lunar cu un pulverizator, continand lichidul dulce maroniu, gazonul din fata casei.

Lacate ruginite?

Cele trei ingrediente active din cola (acid fosforic, zahar si dioxid de carbon) sunt, totodata, si ingredientele care intra in componenta solutiilor antirugina. Acest lucru face dintr-o doza de cola un aliat ieftin si bun impotriva ruginei depuse pe lacate, suruburi sau piulite.

Pentru a elimina rugina, trebuie introdus obiectul in cauza cu o zi inainte intr-un bol care sa contina cola. Ingredintele active din aceasta vor dizolva rugina, iar a doua zi obiectele vor "reveni la viata".

Previne atacurile de astm

Astmul afecteaza una din 29 de persoane, numai in America. Daca tu sau cineva cunoscut aveti o criza de astm, in lipsa unui inhalator sau a unui medicament recomandat, folositi cu incredere o cutie de cola. Aceasta contine cafeina care incetineste agresivitatea atacului astmatic.

Cafeina ajuta la dilatarea bronhiilor, amelioreaza simptomele, pana cand pacientul va primi primul ajutor de la un medic specialist.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#utilizari cola, #efecte cola, #cola bronz insecticid, #bautura cola, #antirugina cola , #inedit
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Unul din miraculoasele efecte ale bauturilor cola e ca desfunda chiuvetele, lucru pe care-l fac cu succes bucatarii din strainatate si la noi...