Exmatriculata dupa ce a postat o poza cu o placenta umana pe Facebook

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 21:50
4698 citiri
Exmatriculata dupa ce a postat o poza cu o placenta umana pe Facebook
Foto: Kansas City Star

O tanara din Statele Unite a fost exmatriculata, alaturi de alte trei colege, dupa ce a postat pe Facebook o poza in care "se juca" cu o placenta umana.

Visul de a deveni asistenta medicala al tinerei Doyle Byrnes, de 22 de ani, studenta in ultimul an la Johnson County Community College din Kansas (SUA), s-a spulberat brusc din cauza ideii neinspirate pe care a avut-o de a publica o fotografie cu o placenta umana pe profilul sau de pe Facebook, relateaza cotidianul Kansas City Star.

Totul a inceput in noiembrie 2010, cu o vizita pe care grupa sa de studiu a facut-o la o clinica medicala. Instructoarea Amber Delphia le-a aratat cursantilor si o placenta umana, dupa care, la cererea lor, le-a permis sa se fotografieze alaturi de acest organ.

Doyle Byrnes a postat poza cu pricina pe contul sau de Facebook, fara sa-si imagineze scandalul ce urma sa se declanseze.

La doar cateva ore dupa publicarea fotografiei cu pricina, a primit un telefon de la instructoarea ce incuviintase "sedinta foto" a viitoarelor asistente medicale alaturi de placenta. Femeia i-a cerut sa stearga fotografia cu pricina.

Desi tanara si-a inchis contul de pe Facebook, acest lucru nu i-a adus circumstante atenunate in fata directoarei colegiului, care a dispus exmatricularea celor patru tinere pentru prejudiciile de imagine aduse institutiei de invatamant si profesiei pentru care se pregateau.

Doyle Byrnes a scris o scrisoare catre conducerea scolii, in care isi cerea scuze pentru nesabuinta de care a dat dovada si adresa rugamintea de a fi reprimita la cursuri, asa incat sa poata absolvi in acest an colegiul, deoarece este in ultimul an de studiu.

I s-a raspuns ferm ca acest an scolar este pierdut pentru ea si ca, eventual, se poate reinscrie din toamna, urmand sa absolve de-abia in mai 2012.

In aceasta situatie, urmeaza ca judecatorul care a fost sesizat de tanara cu acest caz sa aiba ultimul cuvant, graba de a obtine un verdict final fiind cu atat mai mare cu cat cursurile reincep la jumatatea lunii ianuarie 2011.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#placenta Facebook, #poza placenta Facebook, #eleva exmatriculata Facebook , #inedit