Festivaluri nebunesti, care nici nu ar trebui sa fie legale (Video, Galerie foto)

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 12:10
4256 citiri
Festivaluri nebunesti, care nici nu ar trebui sa fie legale (Video, Galerie foto)

Sarbatorile - un prilej excelent sa iei masa in familie, sa depeni amintiri, sa gusti din cele mai alese bucate, poate si dintr-un vin fin, sau sa te joci cu focul, la propriu, ori sa incerci sa prinzi o capra aruncata de la inaltime.

Exista festivaluri atat de nebunesti incat nici nu ai crede ca sunt legale, ca exista autoritati care permit ca acestea sa aiba loc.

Iar unul dintre acestea este Las Bolas de Fuego. In 1992, un vulcan a obligat oamenii din Nejapa, Salvador, sa evacueze zona. La plecare, oamenii au vazut mingi de foc eliberate din vulcan si au fost convinsi ca sfantul ce patroneaza locul, San Jeronimo, se lupta cu diavolul pentru ei.

Pentru a-l celebra, oamenii zonei se intalnesc o data pe an, se impart in doua tabere, tin in kerosen, timp de o luna, haine vechi, jerpelite, pe care ulterior le aprind si le arunca inspre tabara adversa.

E drept ca "luptatorii" vin echipati cu manusi inmuiate in apa, masti, insa e lesne de imaginat ca in fiecare an unii sufera din pricina arsurilor.

In Spania, exista nenumarate cai de a fi ranit de un taur. Insa oamenii par sa nu se mai sature, conform Cracked. Bous a la Mar este una dintre festivitatile ce implica tauri, o ceremonie unde tinta e sa faci animalul furios sa sara dupa tine in apa. Ceea ce nu e simplu, pentru ca taurul tinde sa faca de petrecanie concurentilor si pe uscat, rareori fiind convins sa sara in apa.

Daca, cine stie cum, reusesti sa faci taurul deja infierbantat sa sara in apa, e o minune daca acesta nu cade peste alti concurenti. Iar de aici lucrurile pot lua tot felul de intorsaturi. Desi periculos, oamenii par sa nu se mai sature de acest spectacol.

Un altfel de festival al lanternelor, Da Shuhua, are loc in China, iar originea acestuia coincide cu momentul in care un sat de fermieri, care isi dorea artificii, insa nu avea banii pentru a le procura a venit cu ideea de a aprinde metalul. Ce a rezultat? Un spectacol cu fier incandescent, in stare lichida, aruncat catre un perete rece.

Localnicii s-au declarat foarte multumiti, drept pentru care tehnica s-a impamantenit in zona, fiind repetata an de an. Fiecare om din sat cauta bucati de metal care nu mai sunt folositoare, pentru a-si aduce contributia la sarbatoare.

Apoi, niste fierari (si nu numai) il supun la multe grade Celsius, in foc, aruncandu-l ulterior catre perete, intr-o explozie de lumini. Daca stii ce faci, nu e periculos, spun ei, desi poarta cojoace groase de lana de oaie si palarii pe cap.

Festivalul Culorilor sau Holi are loc anual, la inceputul lui martie, in India si Nepal, cand, ca si natura, oamenii se coloreaza, la propriu, pentru a fi in ton cu primavara.

Desi, initial, vopselele aveau la baza pigmenti naturali, in prezent lucrurile nu mai stau deloc asa; uneori e vorba chiar de acizi, ulei de motor, sulfat de cupru, care nu numai ca iti pot rani pielea, insa te pot si orbi. Nimeni nu scapa din aceasta bataie dementa de culori.

Festivalul St. Vincent are un nume ce il face sa para nobil, insa acesta consta, printre altele, in purtarea pe brate, catre biserica, a celei mai putin norocoase capre din UE. Odata ajunsa in turnul bisericii din Manganeses de la Polvorosa, Spania, aceasta este aruncata catre multime.

Nu se stie cu exactitate cat de vechi este obiceiul, insa se pare ca isi are originea in secolul XVIII, cand un preot isi mulgea capra zilnic, iar laptele il dadea celor nevoiasi, care nu aveau ce manca. Intr-o zi, nu se stie cum, capra a reusit sa-si urmeze stapanul pana in turn.

Indata ce clopotele s-au pornit, animalul s-a speriat insa si s-a aruncat din turn in gol. Din fericire, cei care bausera din laptele ei au asteptat-o jos, cu paturi, si au salvat-o.

Ideea e ca animalul aruncat de la inaltime, anual, sa fie salvat si in prezent, insa nu intotdeauna se intampla asta, mai ales ca "salvatorii" adesea se imbata si uita de capra.

Si festivalul Entroido, din Laza, Spania, care celebreaza plecarea iernii si venirea primaverii, se bucura de popularitate. Oamenii, imbracati multicolor, petrec timp de 5 zile, purtand pe strazi torte care ard. Nu e neobisnuit ca cei de la etaj sa arunce in ei cu mizerie, desi explicatia acestui gest e controversata.

Se danseaza, se consuma carne de capra si cap de porc. Insa se pune in scena si o inmormantare a unei sardine uriase, una artificiala, care in cele din urma e incendiata. Unii se imbraca in negru, pentru a marca moartea acesteia, in timp ce altii se constumeaza in alb, ca niste fantome ale sardinelor.

Si asta nu e tot: catre sfarsitul festivalului se organizeaza o bataie cu pamant intesat de furnici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#festivaluri ciudate, #traditii ciudate mapamond, #traditii bizare lume, #festivaluri Spania, #obiceiuri ciudate lume , #inedit