Fructe exotice iesite din comun (Galerie foto)

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 12:14
80594 citiri
Fructe exotice iesite din comun (Galerie foto)
Foto: toptenz

Timp de multi ani, pentru majoritatea romanilor fructele exotice erau in principal bananele si portocalele. In ultimii ani, e drept, pe piata romaneasca au patruns si altele, cum ar fi avocado, kiwi sau papaya, insa acestea sunt doar o infima parte din fructele exotice care exista in intrega lume.

Conform TopTenz, iata cateva dintre cele mai deosebite astfel de fructe.

1. Kiwano

Acest fruct, care mai este denumit si castravete african cu coarne, pepene cu coarne sau pepene jeleu, este inrudit cu pepenele si cu castravetele, fiind originar din Noua Zeelanda. Kiwano este destul de popular mai ales in aceasta regiune, fiind foarte potrivit pentru salatele de fructe.

2. Screw Pine

Screw Pine (Pandanus fascicularis) este o specie de Pandanus, originara din sudul Asiei, fructul fiind folosit inclusiv la prepararea unor vopsele si nu doar in scop culinar. Florile au si ele mai multe intrebuintari - de la aromatizarea mancarurilor pana la extragerea de parfum si uleiuri aromatice.

3. Rambutan

Acest fruct este originar din sud-estul Asiei si este popular indeosebi pentru gemuri si jeleuri. Semintele de rambutan sunt insa otravitoare, astfel ca trebuie evitate. Cu toate acestea, unii localnici le prajesc si apoi le consuma - se pare ca procesul de prajire le face sigure pentru consum. Rambutanul trebuie sa fie bine copt inainte de a fi cules si are o durata de valabilitate destul de scurta.

4. Akebia Quinata

Akebia Quinata este o planta ce produce fructe cu gust dulce-amarui, care seamana cu niste pastai mari, miezul fiind cel care trebuie consumat, ca si in alte cazuri. Florile au un parfum care seamana cu ciocolata, iar tulpina plantei este folosita in scop diuretic deoarece contine 30% saruri de potasiu. In Noua Zeelanda a fost interzisa insa vanzarea acesteia deoarece ar fi una care sufoca alte plante din jur.

5. Atemoya

Atemoya este un hibrid obtinut din sugar-pineapple (Annona squamosa) si cherimoya (Annona cherimola), iar in ciuda aspectului tepos este un fruct moale. Unii dintre cei care au gustat atemoya au spus ca seamana cu o pina colada cu vanilie. Semintele insa sunt otravitoare si in acest caz, astfel ca pulpa trebuie consumata cu mare atentie.

6. Fructul cu piele de sarpe

Acest fruct se numeste asa deoarece coaja lui seamana cu pielea de sarpe si, in plus, se desface destul de usor in cazul in care curatarea se incepe de la capatul lui. Partea comestibila seamana putin cu o capatana de usturoi, iar gustul este atat dulce cat si acrisor.

7. Fructul dragon

Cunoscut si sub denumirea pitaya, fructul dragon este originar din Mexic, dar este cultivat adesea si in alte zone, cum ar fi Indonezia, Australia si chiar Israel. Este fructul unui cactus si se spune ca la gust seamana foarte mult cu pepenele, desi are un aspect care promite parca ceva mai deosebit - coaja roz, miez alb si seminte negre.

8. Durian

Acest fruct este unul care uimeste adesea deoarece mirosul este greu de suportat, intepator. Unii spun ca seamana cu mirosul de sosete folosite mult timp, combinat cu terebentina si ceapa. Mai mult, mirosul lui poate fi simtit de la distante destul de mari, motiv pentru care in unele zone este interzis in transportul public, insa, in ciuda acestor caracteristici, cei care au gustat din durian spun ca merita efortul de a suporta odoarea.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#fructe exotice, #fructe exotice iesite comun, #fructe exotice deosebite , #inedit