Hitler a supravietuit unui atentat din 1939, gratie intuitiei

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 15:38
5840 citiri
Hitler a supravietuit unui atentat din 1939, gratie intuitiei

Istoricii germani au descoperit ca dictatorul Adolf Hitler ar fi putut sa moara in urma unui atentat cu bomba din 1939, el scapand datorita intuitiei sale.

Pe 8 noiembrie 1939, o bomba artizanala a explodat intr-o fabrica de bere din Munchen, Germania, unde Hitler a tinut un discurs, deflagratia ucigand 8 oameni si ranind 62 de persoane, scrie Pravda. Acest incident este foarte putin cunoscut de oamenii de stiinta si istorici, deorece nu a fost consemnat de-a lungul timpului.

In locatia din Munchen, Hitler se intalnea in mod regulat cu vechii luptatori ai Partidului Nazist. Conform mentionarii istoricilor, Adolf Hitler si Joseph Gobbels ar fi parasit locul cu doar cateva minute inaintea exploziei. La acea data Hitler a sustinut un discurs scurt in fata reprezentantilor partidului nazist, plecand din sala la ora 9:07, pentru a prinde un tren special spre o noua destinatie, bomba explodand la ora 9:20 si distrugand mai bine de jumatate din sala si luand vieti.

A doua zi, Hitler a sustinut ca o voce interioara l-ar fi avertizat in prealabil de pericol, acesta fiind motivul pentru care a parasit locul.

Cel care a realizat si plasat bomba este Johann Georg Elser, un dulgher provenit din clasa muncitoare, nascut la 4 ianuarie 1903, apartinand unei organizatii secrete, Rotfrontkaempferbund.

Intre 1925 si 1929, Georg Elser, care isi pusese in gand sa-l asasineze pe Hitler, a lucrat intr-o fabrica de ceasuri, unde a dobandit capacitatea de a construi o bomba cu ceas. Plasarea bombei la tribuna s-a realizat cu o luna inainte de deflagratie.

Imediat dupa explozie, Elser a incercat sa scape, dar a fost arestat la granita cu Elvetia. Torturat de Gestapo, in cele din urma Elser a marturisit fapta si apoi a fost trimis in lagarul de concentrare de la Dachau. In motivatia sa pentru tentativa de asasinat, el a declarat, sub tortura, ca prin actul sau a dorit prevenirea varsarii de sange in razboiul care era la inceput.

Ca o ironie a sortii, desi a rezistat in lagarul de la Dachau mai bine de cinci ani, Johann Georg Elser a fost impuscat pe 9 aprilie 1945, aproape de sfarsitul razboiului si a mortii dictatorului german.

Recent, in Berlin, in memoria lui Elser s-a ridicat o sculptura de otel, inalta de 17 metri, de catre artistul Rolf Hochhuth.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Hitler tentativa asasinat 1939, #bomba fabrica bere Hitler, #Georg Elser asasinat Hitler , #inedit