Imaginile socante ale trecutului aruncat in paragina (Galerie foto)

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 20:39
5657 citiri
Imaginile socante ale trecutului aruncat in paragina (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Neasteptat de multe sunt constructiile, monumentele, orasele intregi pe care generatiile anterioare le-au ridicat cu sarg si cu cheltuiala, iar cele care au urmat le-au lasat prada paraginei.

De multe ori nici nu stim de ce si-au parasit oamenii casele, templele, localitatile si chiar avutul. Memorialistii au mai multe ipoteze, unele confirmate, altele inca in discutie. Se vorbeste adesea de molime care au secerat oamenii, determinandu-i pe cei scapati cu viata sa paraseasca locul blestemat, noteaza Big Picture.

Au mai intervenit cutremurele, inundatiile, razboaiele, urgia care se poate abate asupra lumii. Mai cutremuratoare ca toate este insa rautatea omeneasca, salbatacia si jaful. Existau vremuri cand atacatorii pradau totul, inrobeau populatia, ucideau copiii, iar in urma lor nu ramaneau decat zidurile, la care privim si astazi consternati.

Peisajul locurilor unde altadata traia o populatie fericita este dominat astazi de balarii, pasari de prada si animale care se vaneaza unele pe altele printre ruine.

Nostalgia acestor imagini pare de neinteles pentru noi, cei de astazi, care ne pretindem evoluati, fara sa stim insa ce ne pregateste viitorul.

Castelul Bodiam din East Sussex, Marea Britanie. Dupa inundare, somptuoasa constructie a fost parasita de nobilii care locuiau aici. Daca nu va fi cuprins in traseele turistice, apa ii va manca nemiloasa temeliile.

Din mica insula olandeza din golful Chesapeake n-a mai ramas decat un mic teren, cu o casa si pasari de prada pe acoperis.

Despre superba manastire Cetatea Neagra, din Germania, mai amintesc doar zidurile goale, sobre si solide, inca mai purtand maretia stilului gotic.

Hafodunos Hall, in Tara Galilor, Marea Britanie. Superba cladire, construita in 1861, a ramas parasita la moartea proprietarului, inglobat in datorii. S-a gasit un cumparator in 2001, dar in 2004 un incendiu devastator a distrus totul. Totusi, in 2010, un alt investitor a cumparat-o din nou, platind 390.000 lire sterline, cu intentia de a o restaura.

Pista de bob construita la Sarajevo, pentru Olimpiada din 1984

Oras complet parasit: Kako, Italia

Teatrul Londeyl, Chicago, SUA.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#monumente paragina, #cladiri parasite, #orase parasite , #inedit