Incalzirea globala, un mit?

Miercuri, 11 August 2010, ora 10:25
10268 citiri
Incalzirea globala, un mit?

Profetii sfarsitului lumii incearca sa-i determine pe toti cetatenii Planetei sa-si schimbe felul de viata daca nu vor sa fie arsi in valul de fierbinteala care vine.

Adevarul este ca planeta noastra a trecut prin diferite stadii de incalzire si racire de-a lungul intregii ei istorii geologice.

Intre secolele XI si XIV, temperaturile au fost extrem de ridicate, in intreaga lume. Cronicile existente nu mentioneaza niciun fel de temperaturi pentru ca termometrul inca nu se inventase. Intre secolele XVI si XIX temperaturile au fost atat de scazute incat perioada s-a numit "mica epoca de gheata".

Adevarul este ca clima Planetei depinde de o serie de factori implacabili pe care apologetii incalzirii globale au ales sa-i ignoreze intentionat.

Soarele, vulcanii si curentii oceanelor

Schimbarile ciclice in emisiile solare au preponderenta in stabilirea climatului pe Pamant. Ciclurile solare au o perioada de 11 ani, si, din cand in cand, aceste perioade ating varfuri neobisnuite.

Un alt factor este oferit de activitatea vulcanica din lume. Vulcanul Krakatoa (in Asia) a erupt in mai 1883, iar cenusa aruncata in aer si vaporii de acid sulfuros (H2SO2) s-au ridicat la nivelul norilor cirrus reflectand lumina soarelui in cosmos.

Anii care au urmat au fost ani "fara vara" in multe parti ale lumii, incluzand America de Nord, Africa si Asia.

Al treilea factor major in determinarea aspectelor climatice sunt curentii oceanelor. Oamenii de stiinta n-au reusit inca sa determine ce cauzeaza alterarea directiilor acestor curenti.

O mica deviere in directia Gulfstream-ului (un curent care traverseaza Oceanul Atlantic in diagonala, de la coasta Floridei la coasta Norvegiei) poate scufunda intreaga Europa intr-o alta perioada glaciala. Sau curentul Behring, care vine de la nord, paralel cu coasta pacifica in Alaska, Canada, SUA si Mexico, prin o foarte mica schimbare a directiei poate indeparta toata viata acvatica de pe coasta Americii de Nord si de Sud incalzind atmosfera.

Falsa ipoteza ca intreaga vina e a omenirii, prin producerea de dioxid de carbon (CO2), poate fi ignorata.

In Evul Mediu omenirea producea mai mult dioxid de carbon decat acum, pentru ca singurul combustibil uzat era lemnul. In plus, clima neobisnuita, in unele parti, poate fi justificata prin despaduriri.

Creste nivelul marii?

Aceiasi pseudo-savanti sustin ca, daca intreagul strat de gheata acumulata la poli se topeste, nivelul oceanelor va creste dezastruos.

Numai 50% din gheata polara e sub nivelul marii, restul fiind deasupra nivelului marii. Gheata ocupa cu 9% mai mult spatiu decat apa. Prin topire va cauza scaderea nivelului marii. Dar gheata care este deasupra apei nu se topeste toata.

Peste 90% sublimeaza, cu alte cuvinte trece direct de la o stare solida la o stare gazoasa, ingrosand patura de nori, care la randul lor opresc radiatia solara calorica, racind atmosfera. Creatorul a inclus in desenul planetei Terra un sistem automat de control al climei, pe care oamenii, indiferent cat de aroganti sunt, nu-l pot schimba.

Trebuie sa fii extrem de obtuz sa crezi ca activitatea ta poate determina ce se intampla la nivel global. Esapamentul motoarelor de tot felul ar putea ridica un semn de intrebare, dar toti cei mai celebri sustinatori ai teoriei incalzirii globale, incluzind fostul vicepresedinte al SUA, Al Gore, se deplaseaza cu limuzine, si avioane personale, folosind cantitati enorme de energie in casele si vilele lor, negand ceea ce propovaduiesc.

Adauga la acest aspect scandalul academic din Anglia, unde oamenii de stiinta au fost descoperiti ca au falsificat datele culese, pentru a produce un efect "mai credibil" ca incalzirea globala e reala, si vei vedea de unde vin toti acesti profeti ai pierzaniei iminente.

Un recent studiu, produs de oamenii de stiinta de la NASA (Jet Propulsion Laboratory) in California, a stabilit in mod cert ca peste 80% din energia solara este absorbita si disipata de apele oceanelor, actionand ca un amortizor de stabilizare a temperaturilor globale. Deci nu ai motiv sa-ti parasesti slujba si sa te pregatesti sa mori!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#mit incalzire globala , #inedit