Lucrurile pe care nu le stiai despre marijuana

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 18:06
9974 citiri
Lucrurile pe care nu le stiai despre marijuana

Prima referire la marijuana ca la o substanta psihoactiva dateaza inca din anul 2737 inaintea erei noastre si se regaseste in scrierile imparatului chinez Shen Nung.

In trecut, marijuana era folosita ca un dar, un lucru de pret, un medicament, la diverse ritualuri sau pentru relaxare. In zilele noastre, se regaseste sub diverse forme si denumiri, cum ar fi iarba, verde, hasis, hash, cannabis sau ganja, noteaza Listverse.

Motivul unei crime ingrozitoare

Pe 16 octombrie 1933, un individ pe nume Victor Licata si-a omorat parintii, sora, doi frati si pe cainele familiei cu un topor. Asasinul a fost declarat inapt pentru judecare si a fost plasat intr-un spital de psihiatrie.

Cu toate ca abuzul de marijuana nu a fost mentionat niciodata in diagnosticul sau oficial, presa vremii s-a folosit de acest caz pentru a mediatiza marijuana ca un drog care iti ia mintile si te face sa ucizi.

Soiuri si efecte

Intrucat marijuana este o planta care creste natural si nu un drog obtinut sintetic, aceasta poate fi regasita intr-o serie de soiuri, care variaza ca marime, forma, culoare si miros. Astfel, in functie de concentratia de THC, canabinoidele pot avea efecte si intrebuintari diferite.

Numeroase soiuri si intrebuintari ale acestei plante sunt prezentate la Cupa Cannabisului, cel mai mare festival din lume dedicat marijuanei. Acesta se desfasaroara anual, in luna noiembrie, la Amsterdam, iar de curand a inceput sa fie organizat si in statele americane Washington si Colorado.

Pe unde creste marijuana

Pentru ca in vremurile noastre cultura plantelor de marijuana este controlata in cele mai multe state ale lumii, planta se gaseste rareori pe campii, dezvoltata natural.

Totusi, unele dintre cele mai pure plante de marijuana cresc in anumite zone din Hmalaya, in nordul Indiei, in Nepal si in sudul Chinei, unde este cultivata de localnici.

In anumite zone ale lumii, ea creste natural, cum ar fi in Siberia, in sudul si centrul Rusiei, pe culmile mai joase ale Caucazului sau in jurul Marii Caspice. Astfel de locuri sunt destinatii ideale pentru traficantii sau cei care vor sa se imbogateasca usor.

Totusi, tara cu cea mai mare productie de marijuana din lume este Afganistanul.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#marijuana lucruri inedite, #cannabis informatii crestere, #THC substanta marijuana , #inedit