Lumea e impanzita de piramide. Exista si in Mexic, Cambodgia, Sudan. Cele din Rusia nu au legatura cu moartea (Video)

Sambata, 29 Decembrie 2018, ora 15:00
27680 citiri
Lumea e impanzita de piramide. Exista si in Mexic, Cambodgia, Sudan. Cele din Rusia nu au legatura cu moartea (Video)
Foto: Arhiva Pixabay

Despre piramidele din Egipt stie toata lumea. Inca intriga perfectiunea lor, care nu a putut fi reprodusa in nicio alta parte a globului. Totusi, piramide se intalnesc in multe civilizatii, in multe parti ale lumii.

E adevarat, nu au statura celor din Egipt si nici nu s-au pastrat la fel de bine, insa isi au si ele istoria lor. Iar cel putin cele din Rusia nu au nicio legatura cu moartea.

Piramida Koh Ker

In vechiul oras Koh Ker, in plina jungla, in Cambodgia, se afla un templu sub forma de piramida. Construit din blocuri de piatra in timpul imperiului Khmer, templul Koh Ker e greu de gasit in vegetatia luxurianta.

Ca sa ajungi in varf ar trebui sa urci pe scarile de piatra, in ruina acum. Recent, au fost adaugate unele din lemn si se cauta inca intrarea secreta, subterana, despre care legendele spun ca ar exista.

Piramidele de la Quemada

La Quemada este un sit arheologic in Mexic, un loc cu un trecut misterios. Nu se stie exact cine a construit piramidele de aici si nici de ce.

Daca in mod normal piramidele din Mesoamerica au un nucleu de pamant, fiind apoi acoperite cu piatra, avand un aspect de coline, acestea au fost construite din piatra de la zero.

Iar in varful piramidei Votive, de exemplu, unde se ajunge pe niste scari de lemn, era candva un mic templu, unde se aduceau ofrande zeilor.

Mai exista o piramida, tot in acest complex, unde se aduceau zeilor sacrificii umane. Tot aici, localnicii isi mancau la propriu dusmanii, pe oasele descoperite recent gasindu-se urme care vorbesc despre canibalism. In plus, craniile au gauri, ceea ce sugereaza ca ele erau expuse, posibil chiar in varful piramidelor.

Piramida lui Cestius

Piramidele din Egipt erau deja "batrane" cand Imperiul Roman a rasarit. Cel putin un roman care a vizitat Egiptul a fost impresionat de ele si si-a dorit sa construiasca si el o astfel de structura. Asa s-a nascut piramida lui Gaius Cestius, la Roma, construita in perioada 18 - 12 i. Hr.

A mai existat o piramida la Roma, mai mare decat aceasta, dar a fost demolata in secolul XVI, pentru ca piatra sa fie refolosita. Piramida lui Cestius a ramas in picioare pentru ca a fost mai tarziu incorporata in zidul de aparare al orasului.

Nu se stiu foarte multe despre Cestius, cel care a construit piramida, insa ramasitele sale sunt si acum in interiorul acesteia. Cat despre piramida, in sine, aceasta este una dintre atractiile orasului.

Piramidele din Sudan

Exista in lume o tara care are chiar mai multe piramide decat Egiptul. E vorba despre vecinul Sudan. Aici se afla anticele piramide nubiene, de doua ori mai numeroase decat in Egipt.

Se crede ca aceasta civilizatie a construit propriile piramide luandu-se practic la intrecere cu egiptenii. Primele au fost ridicate in jurul anului 700 i.Hr., la aproape 2.000 de ani dupa cele din Egipt. Sunt diferite fata de cele din Egipt. Sunt mai mici, iar mortii nu se afla in interior, ca in piramidele egiptene, ci sub piramida.

Prada hotilor, piramidele nu mai sunt ce au fost. In prezent sunt insa protejate de UNESCO si aduc Sudanului banii turistilor care nu vor sa se ingramadeasca pentru a le vedea pe cele din Giza, din tara vecina.

Vezi mai mult despre piramidele din Sudan.

Piramidele din Rusia

Nu toate piramidele sunt antice sau au legatura cu moartea. Cum multi sunt de parere ca forma piramidei ii da acesteia puteri misterioase, un cercetator rus, Alexander Golod, a construit mai multe astfel de structuri in afara Moscovei.

Constructiile sunt moderne, din fibra de sticla, iar Golod monitorizeaza energiile din interior. Pana acum a descoperit, afirma el, ca piramidele fac ca sistemul imunitar sa se intareasca, vindeca impotenta si ca semintele plasate in interior dau mai multe recolte. In plus, piramidele repara stratul de ozon.

Cea mai mare dintre piramidele lui Golod avea peste 45 de metri si cantarea 55 de tone. In ciuda puterilor sale misterioase, nu s-a putut apara atunci cand Moscova a fost lovita de o furtuna, anul trecut. Piramida a fost pur si simplu distrusa.

Citeste si despre piramidele din Italia.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#piramide tari, #piramide Rusia, #piramide sudan, #piramide Mexic, #piramide origini, #piramide civiliyatii , #inedit