Magia financiara a filmelor, contrazisa de realitate

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 10:33
1315 citiri
Magia financiara a filmelor, contrazisa de realitate
imdb

Filmele in care banii se invart pe degete si se pierd la fel de usor provoaca in continuare vise de preamarire privitorilor mult prea melancolici.

Povestea trebuie sa fie interesanta si dramatica pentru a capta atentia privitorului. Insa aceste dramatizari ii amagesc pe oameni, facandu-i sa creada ca si in realitate viata e ca pe marele ecran.

Brokeri, contabili, milionari, acestia sunt eroii principali in foarte multe filme al caror subiect se invarte in jurul lumii financiare cu toate aspectele ce tin de aceasta. Hollywoodul adora povestile despre dragoste si bani. Astfel, in filmele americane si-au facut loc diverse mituri legate de bani si felul in care acestia sunt perceputi:

Bancherii din domeniul investitiilor sunt bogati si nepoliticosi

Da, poate ca unii dintre ei sunt asa, mai ales daca ne luam drept reper un Bernard Madoff, desi acesta nu este chiar un bancher de investitii. Adevarul despre investitorul mediu nu este nici pe d eparte asemanator cu cel prezentat in cele doua serii de succes Wall Street. Barbatii nu domina nici pe departe acest domeniu financiar, scrie Investor.

Majoriatea brokerilor sunt femei si barbati care, de obicei, lucreaza in birourile de tip acvariu in care se gasesc foarte multe incaperi celulare pentru fiecare angajat si locul lor de munca nu este chiar pe Wall Street. Durata de viata a unui astfel de brooker este normala, marea majoriate nici macar nu fumeaza avand o viata anosta si linistita.

Femeile nu se descurca in managementul financiar

Hollywoodul foloseste adesea stereotipuri pentru a face lucrurile simple, iar din toata aceasta afacere femeile ies cu o reputatie proasta. Fetele bogate merg de obicei la cumparaturi precum personajul Aliciei Silverestone din " Barovski" (1995), sau se casatoresc pentru bani la fel ca personajul interpretat de Sharon Stone in filmul " Casino" (1995).

In "Propunere Indecenta" (1993), personajul interpretat de Demi Moore trebuie sa decida daca se va culca cu un barbat pentru bani, suma fiind de 1 milion de dolari. Adevarul este ca majoritatea femeilor merg la munca in fiecare zi, isi castiga existenta cinstit si nu cu ajutorul primei meserii din lume. Multe dintre acestea sunt ocupate cu cresterea copiilor lor.

Toti oamenii bogati merg la golf

O scena tipica de film: detectivul care investigheaza moartea unui bogat om de afaceri merge sa-i interogheze pe cei apropiati defunctului, pe terenul de golf, eventual in weekend pentru ca bogatasii se strang exact acolo. Adevarul este ca 80 la suta dintre bogatii lumii si-au creat avera prin munca grea, ceea ce inseamna ca fac si altceva in afara de a juca golf tot timpul zilei.

Tot ceea ce-i trebuie unui om este norocul

Nu este usor sa traiesti de la salariu la salariu. Si producatorii de la Hollywood stiu. Trebuie ca potul cel mare sa vina de undeva. De la marea loterie locala, de la vreun concurs de bingo sau din vreun cazino. Adevarul este ca asemenea coincidente norocoase sunt rare. Probabilitatea ca sa fiti lovit de fulger este mult mai mare decat aceea de a castiga la loterie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#bani filme clisee, #Hollywood clisee bani , #inedit