Mistere inexplicabile, care raman nedezlegate si in 2012

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 21:23
5903 citiri
Mistere inexplicabile, care raman nedezlegate si in 2012
Foto: niggerul

In fiecare an, lumea descopera enigme din epoci indepartate, de acum sute de ani si chiar de milenii, insa unele mistere au ramas necunoscute, pana in prezent. Printre cele mai tainice, care ar putea fi explicate in 2012 amintim sfarsitul calendarului mayas, experimentele particulelor care pot depasi viteza luminii sau planetele ce pot fi locuibile.

Desi o varietate de mistere vechi si noi au fost rezolvate in 2011, mai multe enigme raman neexplicate si la inceputul anului 2012, informeaza Discovery News.

1. Moartea misterioasa a albinelor

Moartea coloniilor de albine a ingrijorat biologii ani de zile. Incepand cu anul 2006, intre 20 si 40% dintre coloniile de albine din Statele Unite au suferit pierderi masive. Au fost avansate mai multe explicatii, variind de la pesticide pana la semnalele telefoanelor mobile si la schimbarile climatice.

Oamenii de stiinta au gasit o noua explicatie pentru disparitia albinelor: o ciuperca si un virus, care afecteaza abdomenele acestora. Desi cercetatorii au unele indicii importante, un raspuns concludent nu exista, iar misterul ramane nedezlegat.

2. Experimentele particulelor

In luna septembrie, 174 de fizicieni de la laboratorul CERN au anuntat ca particulele au atins viteze foarte mari. Dupa trei ani de experimente si analize, echipa de cercetatori a tras concluzia ca neutrinii au ajuns la finalul experimentului cu 17 milionimi de secunda mai devreme decat se asteptau.

Aceste 17 milionimi de secunda poate nu insemana mare lucru, dar ar dovedi ca viteza particulelor ar fi mai mare decat cea a luminii. Experimentul s-a repetat si in noiembrie si spre consternarea multora (si deliciul altora) s-a ajuns la acelasi rezultat.

Sunt necesare alte experimente pentru a stii daca a existat vreo eroare de calcul sau daca teoria relativitatii a lui Einstein poate fi gresita. Poate ca in 2012 vom afla raspunsul.

3. Impactul deversarilor de petrol din Golful Mexic

Care va fi impactul deversarilor de petrol din 2010, de aproape 5 milioane de barili, in Golful Mexic? Oamenii de stiinta nu stiu inca raspunsul. Predictiile initiale au fost cumplite: ecosistemul va fi devastat, distrugand atat viata animalelor salbatice, cat si economia locala si turismul.

Revista Time a facut o evaluare a statelor din zona Golfului in 2011 si a concluzionat ca "la aproape un an de la dezastru, este clar ca cel mai rau scenariu nu s-a adeverit si ca deversarea nu va avea efecte pe termen lung".

Pe fondul diferitelor rapoarte, vom intra in 2012 fara a stii efectele pe o perioada mai mare a celei mai mari deversari de petrol din istoria Statelor Unite.

4. Viata extraterestra pe planete asemanatoare Pamantului?

Suntem singuri in Univers? Este o intrebare veche, care ramane inexplicabila, in ciuda progreselor si descoperirilor din ultimii ani. In ianuarie 2011, a fost anuntat faptul ca telescopul spatial Kepler a descoperit prima dovada privind o planeta stancoasa, dincolo de sistemul nostru solar: Kepler-10b, o exoplaneta care este o data si jumatate mai mare decat marimea Pamantului.

Desi suprafata acesteia este considerata a fi prea calda pentru a exista viata, astronomii considera ca viata ar fi fost prezenta in trecut. Au urmat alte descoperiri, o planeta Gliese 581g si alta Kepler 22b, care pot fi locuibile.

5. Sfarsitul lumii in 2012?

Multi oameni au sugerat ca anul 2012 va aduce o schimbare semnificativa la nivel mondial, fie sub forma unui dezastru catastrofal sau poate a unei noi epoci de iluminare.

Altii au avansat ideea judecatii de apoi in 2012, tinand cont de sfarsitul calendarului mayas. Se vor adeveri aceste predictii? Doar timpul ne va spune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mistere inexplicabile 2012, #predictii anul 2012, #mistere sfarsitul calendarului mayas 2012, #particule viteza mai mare decat luminii, #planete extraterestre locuibile , #inedit
Comentarii
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2
interesant