Misterele nedescifrate ale istoriei

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 10:36
10517 citiri
Misterele nedescifrate ale istoriei
Foto: Top Tenz

De la inceputul lumii, am fost inconjurati de mistere. Unele dintre acestea au fost rezolvate de stiinta, dar altele ar putea ramane nedescifrate pentru totdeauna. Aceste enigme au fascinat si vor continua sa aiba acelasi efect probabil pentru inca multa vreme.

Dintre aceste mistere neelucidate mentionam Discul din Phaistos, Steaua din Betleem sau semnalul extraterestru captat de astronomi in 1977, potrivit Top Tenz.

Soarta tezaurului lui Hitler

Despre acest tezaur se crede ca e cel mai mare din lume, el constand in lingouri de aur, bijuterii si bani si avand o valoarea estimata la 5 miliarde de dolari. In deceniile de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, au fost gasite multe colectii de obiecte de valoare in Portugalia, Elvetia, Turcia, Spania si Suedia, dar acestea nu pot fi comparate cu tezaurul lui Hitler.

Multe grupuri din intrega lume au pornit o adevarata vanatoare pentru a descoperi comoara lui Hitler, dar fara vreun rezultat. Se speculeaza ca tezaurul ar putea fi ingropat intr-un loc secret, undeva la Deutschneudorf, in Germania, sau pe fundul lacului Toplitz din Austria.

Disparitia vasului USS Cyclops

Tringhiul Bermudelor este renumit pentru disparitiile misterioase care au avut loc de-a lungul anilor. In timpul Primului Razboi Mondial, nava USS Cyclops a fost trimisa pentru a alimenta ambarcatiunile britanice din Atlanticul de Sud.

Revenind de la Rio de Janeiro, vasul a facut o oprire in insula Barbados, apoi a plecat spre Baltimore, pe 4 martie 1918. Din acel moment, nimeni nu l-a mai vazut. Echipajul si toti cei 306 pasageri au disparut fara urma.

Ramasitele lui Cristofor Columb

Cristofor Columb este probabil cel mai important explorator din toate timpurile si se cunoaste aproape totul despre viata sa, cu exceptia unui singur aspect. Dupa moartea sa din 1509, ramasitele sale au fost transferate pe insula Hispaniola din Caraibe, in conformitate cu dorintele sale.

Dar atunci cand spaniolii au pierdut regiunea in favoarea francezilor, in 1795, ramasitele sale au fost transferate in Cuba, unde au ramas pana la razboiul hispano-american. Se pare ca au ajuns ulterior in Sevilla, Spania, in anul 1898. Insa versiunea oficiala a Republicii Dominicane este ca ramasitele lui Columb nu au plecat de pe insula Hispaniola.

Secretele Discului din Phaistos

Civilizatia minoica este considerata de majoritatea istoricilor ca fiind prima cultura occidentala organizata, ea fiind numita "prima veriga a lantului european". Discul lui Phaistos, care a fost descoperit in 1908 de catre arheologul italian Luigi Pernier, in orasul antic Phaistos, a dat o speranta legat de o mai buna intelegere a civilizatiei minoice.

Dar Discul din Phaistos este o enigma care si-a pastrat secretele timp de mii de ani. Despre inscriptiile de pe el se crede ca ar putea fi un imn, o rugaciune, o teorema din geometrie sau o povestire.

Dupa zeci de ani de cercetari, oamenii de stiinta nu au reusit dezlegarea textului, iar Discul din Phaistos ramane unul dintre cele mai mari mistere ale arheologiei.

Semnal extraterestru

Pe data de 15 august 1977, astronomul Jerry Ehman, care lucra la proiectul SETI, la Observatorul Perkins al Universitatii Wesleyan Ohio, a observat un semnal inregistrat de telescopul radio. Ceea ce a vazut l-a facut sa scrie "Wow!" pe pagina imprimata.

Potrivit cercetatorului, acesta a fost cel mai puternic, mai clar si mai important semnal extraterestru inregistrat vreodata si un mister pe care astronomii l-au dezbatut vreme de decenii.

Mormantul lui Gingis Han

In 1206, Gingis Han a unit triburile razboinice din regiunea sa, devenind lider al mongolilor si creand un imperiu care a ajuns din China pana in Ungaria. Dar locul mormantului celebrului razboinic a ramas un mister, dupa moartea sa din anul 1227.

Cel mai probail este ca Gingis Han a fost ingropat in orasul sau natal din provincia Khentlii Aimag din Mongolia.

Steaua din Betleem

Pentru crestini, aparitia Stelei din Betleem este un eveniment legat de credinta si nu este nevoie de o explicatie suplimentara. Dar pentru oamenii de stiinta au ramas multe intrebari fara raspuns. De 2.000 de ani, stralucitoarea stea a ramas un mister.

Marele astronom german Johannes Kepler a sustinut ca a fost vorba de conjunctia a doua planete, Origen a spus ca a fost o cometa stralucitoare, insa misterioasa stea ramane nedescifrata.

Zeii Olimpului au fost extraterestri?

Este posibil ca forme de viata inteligente sa fi vizitat Pamantul cu mii de ani in urma. Potrivit Odiseei, zeii Greciei antice au fost niste fiinte extraterestre cu o inteligenta superioara, care au vizitat Terra si au adus cu ei tehnologia lor avansata.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#cele mai mari mistere, #mari mistere istorie nedescifrate, #mistere lumii ramase nedescifrate, #tezaurul aur Hitler, #secrete Discul Phaistos, #semnale radio extraterestre, #steaua Betleem nastere Iisus , #inedit