Misterul Fecioarei Negre

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 09:47
14007 citiri
Misterul Fecioarei Negre
Foto: bp.blogspot

Fecioara Neagra este un mister de secole. Statui ale Fecioarei Maria sunt raspandite de-a lungul Europei, dar sunt intalnite mai mult in Franta. Savantii spun ca ea este legatura cu religiile de dinainte de crestinism.

Fecioara neagra a fost o figura de mister de-a lungul secolelor. Unii spun ca ea este o simpla statuie a Fecioarei Maria, sculptata din lemn negru sau poate care a avut funingine pe "piele", de la fumul a mii de lumanari. Dar speculatia merge mai mult decat atat, informeaza Reuters.

De-a lungul Europei, in special in Franta, in jur de 500 de Fecioare Negre, pictate sau sculptate in lemn sau piatra, asezate in biserici catolice, cateva in muzee. Multe datate intre secolele al XI-lea si al XV-lea. Aceste imagini medievale ale Maicii Domnului tinand Pruncul Iisus, care priveste bland spre adeptii sai, sunt vazute de pelerini ca fiind dovezi de miracole si vindecari.

Multi savanti spun ca Fecioara Neagra este legatura cu religiile care existau cu mult inainte de crestinism. Altarele sale sunt adesea in locuri care au fost odata altare pagane ale Dianei, ale lui Artemis, Cybele si a altor zei. Cateva Fecioare Negre arata la fel cu zeita egipteana Isis, cu pruncul sau Horus, aratand influenta vechilor credinte.

Fecioara Neagra este un personaj fascinant. Cateodata ea este un personaj simplu, intunecat, de culoarea pamantului fertil, purtand o rochie simpla si avand o expresie de mila.

Cele mai cunoscute Fecioare Negre din Europa sunt postate in mari catedrale, precum cea din Chartres, Rocamadour din Franta, unde exista doua statui, cea din Einsiedeln, Elvetia, cea din Montserrat, Spania sau cea din Czestochowa, Polonia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Fecioara Neagra mister, #Fecioara Maria Iisus, #religie , #inedit