Misterul oamenilor-peste: Delfinul a fost candva om?

Sambata, 20 August 2011, ora 17:19
7028 citiri
Misterul oamenilor-peste: Delfinul a fost candva om?
Foto: Teen Problem

Din cele mai vechi timpuri, dateaza credinta ca sub apele Terrei exista o civilizatie formata din oameni-peste si, uneori, se intampla chiar ca cei de la suprafata sa intalneasca astfel de creaturi. Desigur, aceasta ipoteza suna fantastic, dar faptele si argumetle ne pot lamuri si pot aduce putina lumina din acest punct de vedere.

In anii '60 ai secolului trecut, s-a demonstrat pentru prima oara prezenta unor capacitati mentale deosebite la delfini. Cercetatorii au constatat ca dimensiunea creierului lor este apropiata de cea a omului, iar alte studii desfasurate in zilele noastre au demonstrat ca delfinii beneficiaza si de o memorie colectiva, isi recunosc propria reflexie in oglinda, dispun de o gandire abstracta si au capacitatea de a-si transfera competentele de la generatie la generatie.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania, care au studiat creierul acestor mamifere marine, au caracterizat societatea delfinilor ca fiind una paralela cu cea umana. Dupa inregistrarile cu MRI (Magnetic rezonance imagining) efectuate asupra creierului s-a constatat ca sistemul nervos al delfinului are o constructie periferica si pare chiar mai dezvoltat decat cel al omului. Se pare ca numarul celulelor nervoase este mai mare la delfin decat la om, iar asezarea acestora este identica cu cea de la oameni scrie Teen Problem.

S-a vehiculat varianta ca aceste mamifere sa fi fost candva oameni, iar ciudata rasa a "oamenilor-peste" sa traiasca si acum in adancurile oceanelor. Potrivit antropologilor, inca din cuaternar, cand a inceput racirea Pamantului, stramosii omului actual au dus o viata semi-acvatica de-a lungul Oceanului Indian. Din cauza lipsei hranei, oamenii au fost nevoiti sa paraseasca uscatul si sa-si caute hrana in adancuri.

Teoriile spun ca inotul prelungit a condus la disparitia parului si la formarea tesutului adipos subcutanat, iar scufundarile dese au condus la dezvoltarea branhiilor. Unii cercetatori presupun ca, din cauza lipsei de oxigen, creierul acestor fiinte inteligente a crescut atat de mult si este posbil ca o parte din acestea sa nu mai fi parasit apele marii, din ele dezvoltandu-se ulterior delfinii.

Cronici din secolele 14-15 vorbesc despre existenta unei astfel de fiinte pe malul lacului armenesc Van. Se vorbeste ca intalniri cu oamenii marii exista si in prezent. In 1961, o creatura cu cap de om a fost reperata in golful Saldana, Spania. In 1979, animale uimitoare, cu cozi lungi, avand corpul acoperit de par negru au fost descoperite pe malul raului Viajes, America de Sud.

Curios este ca descrierea umanoidului-peste, in toate cazurile, este identica: inaltime putin peste medie (165-165 cm), bine facut, cu burta bombata, picioare inotatoare, la maini patru degete cu solzi. Pielea are culoarea Lunii, bratele si picioarele sunt mai scurte si mai groase, urechi nu au fost observate, gura este mare cu un maxilar superior proeminent, care trece catre gat, fara barbie.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#delfini oameni peste, #civilizatie oameni mare, #delfini oameni inteligenta , #inedit