Misterul unei calatorii in timp - John Titor

Luni, 18 Februarie 2013, ora 21:38
16718 citiri
Misterul unei calatorii in timp - John Titor

Un personaj misterios, pe nume John Titor, aparea pe un forum de Internet din SUA, in perioada 2000-2001, socand intreaga lume prin declaratia sa, din care reiesea ca este un calator care vine din viitor, mai exact din anul 2036.

El afirma ca este un soldat recrutat pentru un proiect care se ocupa cu calatoriile in timp si ca atare a fost trimis in trecut (mai exact in 1975) pentru a recupera un exemplar din seria de computere IBM 5100, care continea solutia unei probleme a sistemului de operare UNIX.

Se pare ca aceasta problema este asemanatoare unui defect cunoscut deja astazi: computerele cu arhitectura 32 bit si sistem de operare UNIX pot functiona pana in 2038, dat fiind faptul ca pe 19 ianuarie 2038 variabila folosita in sistem pentru a reprezenta data va depasi 32 bit lungime (overflow).

Computerul recuperat de John Titor ar fi folosit pentru a traduce limbajul sistemului IBM cu UNIX si astfel rezolvarea problemei ivite in viitor.

Interesant este faptul ca Titor a afirmat ca si-ar fi vizitat familia in anul 2000 si s-ar fi vazut pe sine insusi, copil fiind.

Totodata el a deschis o discutie pe un forum cu scopul (aparent) de a verifica reactiile oamenilor. Primul sau post este pe data de 2 noiembrie 2000 si numele folosit initial era Timetravel_0, apoi schimbat in John Titor. Se pare ca era incantat sa inceapa o discutie intrebare-raspuns pe durata sederii sale in timpul nostru.

Multi considera ca aspectul provocator din istorisirea lui Titor este acela ca povestirea sa este insotita de amanunte detaliate in ceea ce priveste fizica necesara realizarii calatoriilor in timp, impreuna cu impactul filozofic pe care l-a avut crearea masinii calatoriilor temporale in viitorul de unde venea el.

Pe data de 24 martie 2001, Titor a anuntat ca se intoarce in timpul sau si de atunci nu a mai fost vazut pe Internet.

Cercetarile asupra afirmatiilor lui Titor sunt foarte dificile si asta din cauza ca nu se pot face verificarile de rigoare. Totusi, afirmatiile sale au avut un mare efect asupra persoanelor care le-au citit.

Titor a furnizat date importante legate de masina sa de calatorit in timp, date care se puteau obtine doar prin studii avansate ale fizicii "gaurilor negre".

Titor a spus ca CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) va face un anunt la inceputul secolului tocmai cu privire la posibilitatea de creare a "gaurilor negre" si folosirea acestora in calatoriile temporale.

Surpriza a venit catre sfarsitul lui 2001 (dupa disparitia lui Titor), cand CERN a anuntat aceasta posibilitate. Daca excludem faptul ca Titor ar fi fost un cercetator de la CERN (incognito), coincidenta este greu de explicat.

Titor a mai spus ca acel model de computer IBM 5100 are capacitati pe care IBM nu le-a facut niciodata publice. Numerosi ingineri de la IBM au confirmat acest lucru.

Titor a mai facut numeroase comentarii referitoare la Constitutie si drepturile civile care se vor schimba in Statele Unite in urmatorii ani.

Parerile sunt in continuare impartite: multi internauti sustin ca totul a fost doar o farsa si vin cu argumente in acest sens, in timp ce altii cred cu tarie in existenta lui Titor si ii urmaresc "profetiile".

Cine va reusi sa stabileasca daca povestea lui John Titor a fost reala sau nu? Cu siguranta, timpul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#John Titor calatorie timp, #John Titor time travel, #John Titor SF , #inedit