Ziare.com

Misterul unei calatorii in timp - John Titor

Luni, 18 Februarie 2013, ora 21:38

   

Misterul unei calatorii in timp - John Titor
Un personaj misterios, pe nume John Titor, aparea pe un forum de Internet din SUA, in perioada 2000-2001, socand intreaga lume prin declaratia sa, din care reiesea ca este un calator care vine din viitor, mai exact din anul 2036.

El afirma ca este un soldat recrutat pentru un proiect care se ocupa cu calatoriile in timp si ca atare a fost trimis in trecut (mai exact in 1975) pentru a recupera un exemplar din seria de computere IBM 5100, care continea solutia unei probleme a sistemului de operare UNIX.

Se pare ca aceasta problema este asemanatoare unui defect cunoscut deja astazi: computerele cu arhitectura 32 bit si sistem de operare UNIX pot functiona pana in 2038, dat fiind faptul ca pe 19 ianuarie 2038 variabila folosita in sistem pentru a reprezenta data va depasi 32 bit lungime (overflow).

Computerul recuperat de John Titor ar fi folosit pentru a traduce limbajul sistemului IBM cu UNIX si astfel rezolvarea problemei ivite in viitor.

Interesant este faptul ca Titor a afirmat ca si-ar fi vizitat familia in anul 2000 si s-ar fi vazut pe sine insusi, copil fiind.

Totodata el a deschis o discutie pe un forum cu scopul (aparent) de a verifica reactiile oamenilor. Primul sau post este pe data de 2 noiembrie 2000 si numele folosit initial era Timetravel_0, apoi schimbat in John Titor. Se pare ca era incantat sa inceapa o discutie intrebare-raspuns pe durata sederii sale in timpul nostru.

Multi considera ca aspectul provocator din istorisirea lui Titor este acela ca povestirea sa este insotita de amanunte detaliate in ceea ce priveste fizica necesara realizarii calatoriilor in timp, impreuna cu impactul filozofic pe care l-a avut crearea masinii calatoriilor temporale in viitorul de unde venea el.

Pe data de 24 martie 2001, Titor a anuntat ca se intoarce in timpul sau si de atunci nu a mai fost vazut pe Internet.

Cercetarile asupra afirmatiilor lui Titor sunt foarte dificile si asta din cauza ca nu se pot face verificarile de rigoare. Totusi, afirmatiile sale au avut un mare efect asupra persoanelor care le-au citit.

Titor a furnizat date importante legate de masina sa de calatorit in timp, date care se puteau obtine doar prin studii avansate ale fizicii "gaurilor negre".

Titor a spus ca CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) va face un anunt la inceputul secolului tocmai cu privire la posibilitatea de creare a "gaurilor negre" si folosirea acestora in calatoriile temporale.

Surpriza a venit catre sfarsitul lui 2001 (dupa disparitia lui Titor), cand CERN a anuntat aceasta posibilitate. Daca excludem faptul ca Titor ar fi fost un cercetator de la CERN (incognito), coincidenta este greu de explicat.

Titor a mai spus ca acel model de computer IBM 5100 are capacitati pe care IBM nu le-a facut niciodata publice. Numerosi ingineri de la IBM au confirmat acest lucru.

Titor a mai facut numeroase comentarii referitoare la Constitutie si drepturile civile care se vor schimba in Statele Unite in urmatorii ani.

Parerile sunt in continuare impartite: multi internauti sustin ca totul a fost doar o farsa si vin cu argumente in acest sens, in timp ce altii cred cu tarie in existenta lui Titor si ii urmaresc "profetiile".

Cine va reusi sa stabileasca daca povestea lui John Titor a fost reala sau nu? Cu siguranta, timpul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IBM 5100

http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_5100
Restul e tacere...

 

Iu-huuu!

Sper sa apara o miscare religioasa cu Titor ca figura centrala, un fel de mesia...

A fost un escroc.

Nu exista niciun John Titor nici in prezent, nici in viitor. Am citit in 2001 raspunsurile pe care le dadea pe net insul referitor la evolutiile din urmatorii 30 de ani si se vedea clar cum o scalda. Iar acolo unde a fost strans cu usa sa dea raspunsuri precise, informatiile furnizate s-au dovedit ulterior a fi in majoritate neadevarate.

 

N-a fost escroc fiindca n-a esrocat pe nimeni...

...cel mult un farsor, un "pretender"!

Ideea este interesanta. Realitatea voiajului temporal de asemenea.

Dar putin plauzibila in acest moment (nivel stiintific). Viitirul poate aduce insa solutii surprinzatoare, ceea ce pare complicat azi poate fi simplificat miine. Imi place SF deci apreciez ideea existentei unui John Titor.

 

Calatorie in timp...

Timpul, dilatarea lui, lumi paralele , OZN,sunt subiecte ce ma intereseaza in mod deosebit! Cat despre calatoriile in timp nu se stie mare lucru! Se emit ipoteze gen : gauri negre dar stiinta actuala nu poate da un raspuns eificator! In orice caz , timpul poate fi controlat in asa fel incat o zi sa para 1000 de ani si 1000 de ani ca o zi! Dupa opinia unor biblisti ce s-au reunit dupa ample studii in 2002, omenirea nu va mai continua sa existe mai mult de 50 de ani! Daca totusi va dura mai mult , si asta de ordinul miilor de ani sau ma rog , sutelor, atunci trebuie sa facem apel la scara 4 a lui N Kardashev unde spune :

- tipul IV (civilizatia Universului): civilizatia celor care exploateaza resursele energetice din afara galaxiei, inclusiv a gaurilor negre si a materiei intunecate, aceasta fiind o civilizatie de nivel III extinsa la resursele intregului Univers !
Sau oare de nivelul 5 care spune asa:

- tipul V "Q continuum sau God-like" (a celor asemenea dumnezeilor): civilizatia celor care manipuleaza spatiul, timpul, viata, moartea, energia si materia...!
Avand in vedere ca apostolul Ioan a fost /avut viziunea pe insula Patmos in Grecia si a primit revelatia de la Dumnezeu Iehova putem sa stim ce se intampla pana la sfarsitul lumii! Ce tine de materie ok, se poate face dar sa te dematerializezi trebuie un inalt nivel de constiinta ......!
'Undeva candva' a fost un film frumos, captivant....!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor