Misterul unui artefact antic, dezlegat in cateva ore pe Facebook. Expertii se chinuisera luni de zile degeaba

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 14:13
16977 citiri
Misterul unui artefact antic, dezlegat in cateva ore pe Facebook. Expertii se chinuisera luni de zile degeaba
Foto: Facebook/Autoritatea Israeliana pentru Antichitati

Autoritatea Israeliana pentru Antichitati a petrecut sase luni incercand sa identifice un obiect misterios. In doar cateva ore, Facebook-ul i-a dat raspunsul: era vorba de fapt de un fel de "armonizator de energie", folosit de adeptii New Age pentru a se proteja de radiatii.

Despre obiectul misterios, gasit in urma cu sase luni intr-un cimitir din Ierusalim, s-a crezut initial ca este un artefact evreiesc. Persoana care l-a gasit i-a dat si ea o alta intrebuintare: un dispozitiv exploziv, motiv pentru care a si chemat politia, scrie Guardian.

Odata ce oamenii legii au declarat nepericulos obiectul aurit, care cantareste 8 kilograme, el a ajuns in atentia Autoritatii Israeliene pentru Antichitati, care l-a analizat cu raze X. Expertii se gandeau ca au de-a face cu un sceptru folosit in templele biblice, dar nimeni nu a gasit referinte exacte despre un astfel de artefact.

Dupa sase luni de cautari fara niciun rezultat, oamenii de stiinta au apelat la ajutorul internautilor, postand pe Facebook o imagine cu obiectul. Sugestiile si ideile nu au intarziat sa apara. Fostul obiect explozibil si sceptru a ajuns sa fie numit instrument de inseminare, sucitor pentru coca si chiar instrument de masaj.

**English translation below**שאפו לגולש מיכה ברק מאיטליה, ולכל מי שלקח חלק בפתרון תעלומת החפץ מבית הקברות הירושלמי!מ...

Posted by רשות העתיקות - לגעת בעבר on Tuesday, December 22, 2015

In doar cateva ore, unul dintre internauti l-a indentificat definitiv ca un "armonizator de energie" (Weber Isis Beamer), un dispozitiv care ar trebui sa genereze un camp protector impotriva radiatiilor.

Dispozitivul este numit dupa Isis, zeita egipteana a medicinei, magiei si naturii, si este folosit de energoterapeuti. Poate fi cumparat de la o firma germana cu 67 de euro pentru o varianta mai mica sau cu peste 1.000 de euro pentru una mare care, potrivit producatorului, "poate armoniza si campuri de radiatii geopatice si electromagnetice foarte puternice".

"Intelepciunea maselor si-a facut treaba", au spus marti autoritatile locale. Persoana care a dezlegat misterul a fost invitata la Ierusalim pentru a putea admira personal obiectul care i-a pus in suspans pe oamenii de stiinta.

E.E.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#obiect misterios Ierusalim, #armonizator energie, #mister rezolvat Facebook, #Autoritatea Israeliana pentru Antichitati , #inedit