Moduri inedite de a vopsi ouale de Paste (Galerie foto)

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 18:21
23465 citiri
Moduri inedite de a vopsi ouale de Paste (Galerie foto)

Vopsirea oualor de Paste este cel mai intalnit obicei la romani, si nu numai, cu ocazia acestei sarbatori. De ce nu ai face ceva mai special, anul acesta?

Chiar daca nu ai timp, poti incerca sugestiile oferite de Reader's Digest si vei obtine niste oua foarte simpatice si vesele, simplu si rapid.

Poti invita chiar copiii sau nepotii sa ia parte la procesul de creatie. Partea proasta este ca, cel mai probabil, iti va parea foarte rau sa le spargi in noaptea de Inviere.

Oua in cuib

Ai nevoie de vopsea albastra, un cosulet de nuiele si cateva bucati colorate de hartie. Taie hartia in forma de aripi si cioc si lipeste-le de ou astfel incat acesta sa se transforme intr-o pasare. Foloseste un marker pentru a desena ochii.

Pune nume oualor

Vopseste ouale in culori vesele, tinandu-le cu mana astfel incat o mica parte ovala sa ramana nevopsita. Imprejmuieste suprafata nevopsita cu buline colorate si apoi scrie cat de frumos te pricepi numele pe care l-ai ales pentru ou ori chiar numele membrilor familiei.

Oua cu flori

Vopseste ouale in cele mai vesele culori si lasa-le sa se usuce bine. Apoi decupeaza flori albe sau tot colorate si lipeste-le pe acestea.

Perechea perfecta

Ce este Pastele fara un iepuras si un morcov? Foloseste un ou alb la care vei adauga urechi din hartie si ii vei desena boticul astfel incat sa semene cat mai bine cu "vietatea de sezon". Pentru morcov, trebuie sa vopsesi un ou in portocaliu si sa ii confectionezi frunze din panglici verzi sau hartie creponata.

Oua pestrite

Vopseste ouale dupa bunul plac si pune niste vopsea acrilica pe un suport. Foloseste o periuta veche de dinti pe care sa o inmoi in vopsea, indepartand excesul cu un servetel. Tine apoi periuta la 2 centimetri de ou si agit-o astfel incat sa imprastie stropi mici, colorati, pe coaja oului.

Oua animalute

Din nou vei vopsi oule in culorile preferate (care sa se potriveasca cat de cat cu blanita unui animal) si apoi vei folosi hartie colorata, lipici si vopsea acrilica pentru a le contura un chip de catel, ursulet, pisica sau orice alt animal preferi.

Oua cu panglica

Este cat se poate de simplu. Aplici ce tip si culoare de banda vrei pe ouale vopsite si uscate. Poti alege un model simplu, cu dungi, sau un material cret. Ai grija doar sa-l lipesti bine de coaja oului si pe cat posibil sa nu se vada zona unde este imbinat.

Oua cu sclipici

Tine oul vopsit intre degetele mare si aratator si cu mana cealalta aplica buline de lipici. Apoi presara sclipici peste ou; astfel, acesta se va lipi doar de zonele dorite.

Oua fericite

Ai nevoie de vopsea galbena de oua, peste care vei desena fete vesele. Este cat se poate de simplu de realizat si nu ai nevoie de mare talent pentru a transforma niste banale oua intr-o sursa de amuzament.

Cel mai scump ou din România costă 800 de lei. Care este explicația
Cel mai scump ou din România costă 800 de lei. Care este explicația
Comercianții vin cu fel de fel de propuneri pentru români în prag de Paște, în speranța că vor obține profituri consistente. Ouăle încondeiate, de la târgurile de meșteșugari, sunt la...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#oua Paste, #vopsea oua, #oua colorate original Paste, #cum vopsesti oua Paste, #oua Paste inedite , #inedit