Motivul pentru care un caine primeste onoruri militare (Video)

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 08:56
2569 citiri
Motivul pentru care un caine primeste onoruri militare (Video)
Foto: The Blaze

Shannon Hutto este un sergent al armatei Statelor Unite care a participat la misiuni in Afganistan. Partenerul lui in misiune a fost cainele Eddie, a carui datorie era sa depisteze minele ascunse in pamant de fortele de lupta talibane.

Intr-o zi fierbinte pe cand se aflau in misiune, sergentul a fost avertizat de patrupedul care il acompania ca a descoperit ceva. Huto a crezut ca este o alarma falsa si a vrut sa-si continue misiunea, dar cainele nu s-a miscat din loc.

La o privire mai atenta, subofiterul a vazut o bomba artizanala pe jumatate ascunsa in pamant, la doar sase centimetri de piciorul sau.

"A fost un moment de mare stres. Nu stiu ce s-ar fi putut intampla daca as mai fi facut un pas", a spus ulterior Hutto.

Putin mai tarziu, Eddie a mirosit un alt exploziv improvizat plasat pe un pod pe care unitatea de patrulare trebuia sa-l traverseze.

Eddie a salvat viata lui Hutto si a membrilor echipei de patrulare, precum si a oamenilor din sat care traversau pe podul respectiv, relateaza The Blaze.

Pentru serviciile aduse armatei, Eddie a fost retras cu onoruri militare. Ceremonia, la care au participat cateva zeci de soldati, a avut loc la MacDill Air Force Base din Tampa.

Cainele, un Malinois belgian a facut parte din escadronul 6 al Forelor de Securitate si a servit armata aproximativ cinci ani. El a fost utilizat de asemenea si in verificarea unor cladiri guvernamentale, precum si inaintea vizitelor prezidentiale si vice-prezidentiale.

In timpul scurtei ceremonii de pensionare, Eddie a fost timid, nestiind ce sa faca atunci cand oamenii din jurul lui aplaudau, vorbeau si salutau. El si-a revenit insa in momentul cand a primit un tort special facut din unt de arahide si banane.

Fiind un caine angajat in armata, Eddie nu s-a bucurat niciodata de un asemenea lux. Acum, la pensionare, el este liber sa se bucure de toate placerile si sa duca o viata tihnita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#caine militar pensionat, #caine militar decorat, #onoruri militare pentru caine , #inedit