Nu exista profetii mayase despre sfarsitul lumii in 2012

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 00:15
4975 citiri
Nu exista profetii mayase despre sfarsitul lumii in 2012
Foto: Arhiva

Nu exista profetii ale civilizatiei mayase privind un colaps mondial iminent in decembrie 2012 - au afirmat luni reprezentanti ai Universitatii Nationale Autonome din Mexic (UNAM), care se ocupa de studierea culturii stravechi a acestei tari latinoamericane.

"In scrierile civilizatiei stravechi Maya nu exista niciun fel de profetie cu privire la o eventuala Apocalipsa in 2012" - a subliniat Carmen Valdez, coordonatoarea Centrului de studii maya din cadrul UNAM, subliniind ca, in scrierile care au ajuns pana in timpurile noastre, nu exista vreo mentiune privind iminenta vreunei catastrofe universale, iar calendarul civilizatiei Maya se incheie ca orice alte calendare, citati in editia sa online de ziarul rus Trud.

Inteleptii acestei civilizatii antice si-au calculat calendarul lor, care expira la 21 decembrie 2012, pe o perioada de 5.125 de ani, dar niciodata nu au aratat in el ca dupa aceasta perioada va veni sfarsitul lumii - a subliniat Valdez, intr-o noua incercare de a pune capat zvonurilor cu privire la un posibil cataclism mondial care ar putea lovi omenirea anul viitor.

Potrivit acesteia, civilizatia maya avea o notiune circulara a timpului, pentru ei "istoria se repeta la un moment dat, dupa care incepe o noua numaratoarea inversa".

Cu opinia cercetatorilor mexicani este de acord savantul german Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn. Intr-un articol despre vechii locuitori ai Mexicului, el sustine de asemenea ca "nu exista predictii despre sfarsitul lumii in scrierile mayase".

"Oricine va analiza hieroglifele acestei vechi civilizatii se va convinge de absenta vreunui avertisment scris privitor la iminenta unui cataclism global care ar putea lovi planeta" - mentioneaza el.

Calendarul mayas este una dintre cele mai misterioase elemente ale patrimoniului acestei civilizatii antice. Oamenii de stiinta nu au reusit inca sa afle intreaga istorie a aparitiei sale, ceea ce a dat nastere la diferite fabulatii, inclusiv despre sfarsitul iminent al lumii in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#profetii mayase sfarsitul lumii, #sfarsitul lumii 2012 , #inedit