Obiecte fascinante legate de Iisus Hristos, descoperite in istorie

Luni, 07 Iulie 2014, ora 22:42
6247 citiri
Obiecte fascinante legate de Iisus Hristos, descoperite in istorie
Foto: Live Science

De-a lungul secolelor, multe obiecte au fost asociate cu Iisus Hristos, ele fiind venerate de credinciosii din intreaga lume. Dintre aceste obiecte fascinante legate de Iisus Hristos, care sunt extrem de greu de autentificat, mentionam Giulgiul din Torino sau Sfantul Graal.

Istoria acestor relicve a atras oamenii de stiinta care au emis diverse teorii impresionante, iar cercetarea lor va continua multa vreme de acum inainte, potrivit Top Tenz.

Sfantul Graal

Sfantul Graal se refera la cupa folosita de Iisus Hristos la Cina cea de Taina. Cupa a fost, de asemenea, utilizata de catre Iosif din Arimateea pentru a colecta sangele lui Iisus.

Avand in vedere ca rastignirea si sangele lui Hristos sunt simboluri foarte importamte pentru credinta crestina, nu este de mirare ca atat de multi oameni sunt intrigati de aceasta relicva.

Exista mai multe cupe care pot concura pentru Sfantul Graal autentic, dar se pare ca cel care are cele mai multe argumente este Sfantul Potir de la Valencia. Se spune ca aceasta cupa a fost folosita de primii 22 de Papi, de la Sfantul Petru si pana la Papa Sixtus al II-lea.

Acesta din urma i-a dat potirul Sfantului Laurentiu sa-l pastreze. Cand el a murit, cupa a fost dusa in Spania.

Sangele Sfant al lui Iisus

Legenda spune ca, dupa rastignirea lui Iisus, Iosif din Arimateea ar fi folosit o panza pentru a sterge sangele sau. Se spune ca aceasta panza s-a pastrat la Ierusalim pana la cea de-a Doua Cruciada, cand regele Baldwin al III-lea i-ar fi dat relicva cumnatului sau, contele de Flandra.

Dupa ce s-a intors in orasul sau natal, Bruges, din Belgia, contele ar fi ordonat ca relicva sa fie dusa in capela bazilicii Sfantului Sange. Panza este pastrata astazi intr-un flacon decorat cu ingeri si impodobit cu aur.

Giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino este probabil cel mai studiat, popular si controversat obiect din istoria crestinatatii. Oficial, Biserica Catolica nu a avut o pozitie asupra autenticitatii acestuia. Cu toate acestea, biserica recunoaste importanta sa in lumea catolica.

Primele teste cu carbon din anul 1988, au aratat insa ca Giulgiul ar fi fost realizat in secolul al XIII-lea, insa unii experti sustin ca rezultatele sunt inexacte.

Coroana cu spini

Coroana cu spini se presupune ca ar fi fost purtata de Iisus in timpul rastignirii sale, insa acest lucru nu a fost dovedit, in ciuda a nenumarate studii efectuate de-a lungul istoriei.

Aceasta coroana a avut un drum lung, inainte de a ajunge la Paris, locul unde se afla in prezent, la Notre Dame, din august 1239.

Cuiele crucificarii lui Iisus

Expertii au dezbatut cate cuie au fost folosite pentru rastignirea lui Iisus Hristos. Unii spun ca au fost trei, in timp ce altii sustin ca s-au utlizat patru.

Exista asa-numitele Cuie Sfinte, care sunt venerate de credinciosii din intreaga lume, ele fiind imprastiate in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#obiecte legate Iisus Hristos, #relicve istorice Iisus Hrisots, #relicve biblice Iisus Hristos, #Giulgiul Torino panza Iisus , #inedit