Oficialii americani publica sfaturi de supravietuire in caz de "apocalipsa zombie"

Autor: Ana Ilie
Vineri, 20 Mai 2011, ora 10:37
7574 citiri
Oficialii americani publica sfaturi de supravietuire in caz de "apocalipsa zombie"

Un inalt oficial al sanatatii din SUA a publicat pe site-ul agentiei guvernamentale pentru sanatate si siguranta un articol care incearca sa educe publicul larg cu privire la eventuala producere a "apocalipsei zombie".

Ali Khan, director al Centrelor pentru Controlul si Preventia Bolilor, care tine de Biroul Pregatirii si Raspunsului in chestiuni de Sanatate Publica, medic epidemiolog, a postat sfaturi practice despre cum se poate pregati oricine in caz ca mortii vii ies pe strada, informeaza titlu.

"Sunt tot felul de urgente pentru care ne putem pregati. Spre exemplu, apocalipsa zombie. Da, am spus a-p-o-c-a-l-i-p-s-a z-o-m-b-i-e. N-aveti decat sa radeti acum, dar cand se va intampla o sa fiti bucurosi ca ati citit asta", isi incepe medicul materialul.

Khan nu da niciun fel de sfat cu privire la cum e mai bine sa ucizi un zombie, insa ofera o bogatie de recomandari pentru o buna strategie de supravietuire. In caz ca acesti zombie aterizeaza in gradina ta, asa ai la indemana toate sfaturile necesare pentru a supravietui "primele zile pana cand identifici o tabara de refugiati unde nu exista zombie".

"Ar trebui sa discutati in familie si sa faceti un plan de urgenta. Asta include unde sa mergeti si pe cine sa sunati in caz ca niste zombie apar la usa", scrie Khan, care mai indeamna populatia sa-si pregateasca din timp un bagaj de urgenta care sa contina de la schimburi la baterii de lanterna si acte.

Khan nu se asteapta la modul cel mai serios sa apara zombie pe strazi, ci a gasit de cuviinta ca un astfel de scenariu este o buna modalitate de a pregati publicul pentru o serie de dezastre, de la uragane la cutremure, accidente nucleare si pandemii.

Multe din sfaturile date de el sunt universal valabile pentru orice fel de dezastru. Avand in vedere ca pagina de Internet a Centrului nu avea prea multe accesari din partea publicului, "apocalipsa zombie" s-a dovedit a fi un truc de succes pentru a aduce oamenii pe pagina cu sfaturi in caz de dezastre. Articolul lui Khan a devenit cel mai citit pe site in doar doua zile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#zombie, #Apocalipsa, #apocalipsa zombie, #sfaturi in caz de dezastru , #inedit