Omul fara puls - i s-a indepartat inima de 6 luni

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 13:22
4808 citiri
Omul fara puls - i s-a indepartat inima de 6 luni

Jakub Halik este un caz unic, in prezent fiind singura persoana din lume careia i s-a indepartat complet inima, fiind inlocuita cu un aparat. Practic, barbatul nu are puls.

A mai existat un caz in istorie, un barbat din Texas, Craig Lewis, insa acesta a murit la cateva luni dupa operatie, in 2011, relateaza Huffington Post.

Lui Halik, care locuieste in Cehia, i s-a indepartat complet inima in luna aprilie, dupa ce s-a descoperit ca o tumoare agresiva se dezvolta in interiorul acesteia. Pentru ca deja sufera de cancer, barbatul, tata, nu putea fi supus unui transplant de cord, pentru ca medicamentele ce trebuiau administrate dupa operatie nu erau indicate bolnavilor de cancer.

Asa ca o echipa de medici cehi, condusa de cardiologul Jan Pirk, a decis sa inlocuiasca organul cu doua pompe. Interventia, care a avut loc la Institutul pentru Medicina Clinica si Experiementala din Praga, a durat 8 ore.

"A fost dificil pentru mine, insa altfel nu aveam nicio sansa", a marturisit pacientul dupa operatie. Cu tumoarea pe care o avea nu ar fi supravietuit mai mult de un an, asa ca a decis sa lupte.

De la operatie, Halik s-a deplasat numai cu un carucior cu rotile si a fost nevoit sa se obisnuiasca cu lipsa pulsului. Dar in afara de asta, barbatul de 37 de ani, pompier, este un om normal, cu o stare a sanatatii buna in prezent. El spera ca la un moment dat sa se poata intoarce la munca.

In prezent acesta se antreneaza intensiv, pentru ca cele doua luni de stat in pat i-au atrofiat muschii si l-au slabit. A fost plasat pe o lista de asteptare pentru un transplant de inima, insa perioada medie in care se poate primi organul este de 8 luni.

Desi totul a decurs cum nu se putea mai bine pana acum, nu se stie cat va supravietui cu mecanismul implantat. Asta pentru ca oricand exista riscul de complicatii, infectii sau embolism.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#6 luni fara inima, #inima artificiala fara puls, #barbat Cehia fara puls, #barbat fara inima Cehia, #Jakub Halik inima , #inedit