Pamantul va fi condus de nemuritori?

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 21:43
5645 citiri
Pamantul va fi condus de nemuritori?
Foto: futuretimeline.net

Pamantul ar putea fi condus in viitor de supraoameni, de nemuritori dotati cu o inteligenta extraordinara, conform unei teorii ciudate emise de omul de stiinta american Terrence Aym.

Viziunea lui Aym, demna mai degraba de romanele SF, la prima vedere, nu este chiar atat de departe de a fi realizata, in realitate, ca urmare a avansului extraordinar inregistrat in tehnologie, scrie Pravda.

Terrence Aym este autorul a numeroase articole stiintifice, prezentate de presa internationala, de catre ABC News, TIME, Business Insider, Smithsonian si chiar de prestigioasa publicatie stiintifica Nature.

Lumea de maine ar putea fi condusa, spune el, de supraoameni, care vor dispune de o inteligenta pe masura. Acestia ar fi nemuritori si ar putea aparea pe Pamant pana in anul 2050, pentru a crea un nou tip de societate, in care ii vor conduce pe oamenii obisnuiti.

O varianta de obtinere a nemuririi ar fi inteligenta artificiala. Astfel, informatiile din creierul uman ar putea fi descarcate intr-un computer si transferate apoi unei alte persoane.

Este nevoie, insa, spune Aym, de o noua interfata, mai performanta, intre om si calculator, care sa poata face acest transfer. Totul este realizabil, considera cercetatorul.

Aym il citeaza si pe Marvin Minsky, creatorul retelelor neuronale artificiale,

considerat parintele inteligentei artificiale. Minsky este de parere ca oamenii de stiinta nu trebuie sa aiba remuscari in privinta inventiilor lor.

"Ei nu ar trebui chestionati asupra valorilor pe care le au si nu trebuie sa le cerem sa aiba aceleasi valori ca oameniii obisnuiti", spune Minsky, in varsta de 80 de ani.

Pamantul viitorului ar fi, in viziunea sa, impartit intre cei care controleaza totul (nemuritorii) si cei controlati (cu o durata limitata a vietii), teorie impartasita si de Aym.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#viitor planeta pamant roboti oameni, #creier calculator conducatori nemurire inventii , #inedit