Pestii care merg in maini din Tasmania (Galerie foto)

Vineri, 28 Mai 2010, ora 23:44
12129 citiri
Pestii care merg in maini din Tasmania (Galerie foto)
foto: National Geographic

Cercetatorii australieni au descoperit noua specii noi de pesti ce se deplaseaza "mergand" pe fundul marii cu ajutorul inotatoarelor transformate in niste maini veritabile.

Bizarii pesti cu maini au fost descoperiti in urma cu cativa ani, in apele putin adanci din sudul Australiei, insa abia acum oamenii de stiinta au reusit sa identifice ca facand parte din specii noi si diferite ultimele noua exemplare gasite in largul coastelor Tasmaniei, potrivit National Geographic.

Unul din cei mai interesanti pesti cu maini din Tasmania acest exemplar patat, ce poate fi gasit in special in nisipurile de pe fundul Estuarului Derwent.

Stii ca jumatate din vietuitoarele planetei nu traiesc printre noi?

Acesti pesti isi folosesc inotatoarele ca pe niste maini, pentru a se deplasa prin nisp, in cautarea viermilor si micilor crustacee pe care le mananca.

Pestele patat este trecut pe lista animalelor pe cale de disparitie, insa cercetatorii sustin ca acesta nu poate avea prea multi dusmani naturali, avand in vedere ca toxinele din pielea sa pot ucide majoritatea pradatorilor din habitatul sau.

Un alt reprezentant de marca al pestilor cu maini este si este cel roz, reprezentantul unei specii ciudate din care s-au gasit pana acum doar patru exemplare.

In clipa de fata exista putine informatii despre biologia si comportamentul acestui peste, deoarece ultimul exemplar in viata a fost vazut in anul 1999.

Un alt exemplar spectaculos este pestele rosu cu maini, trecut pe lista speciilor vulnerabile din Australia.

Trei specii noi de vietuitoare descoperite in Marea Neagra

Oamenii de stiinta sustin ca acesti pesti depun mai putine icre decat majoritatea pestilor, motiv pentru care specia lor ar putea disparea curand.

Nu in ultimul rand, pestele cu maini din Australia vine si in varianta pe galben si chiar pe mov, uneori.

Acesti pesti au fost inclusi intr-o specie de sine statatoare, pestele cu maini Ziebell, ce traieste doar in comunitati izolate din largul coastelor Tasmaniei.

Desi in prezent mai pot fi gasiti doar in sud-estul Australiei, pestii cu maini erau raspanditi, acum 50 de milioane de ani, pe intrega planeta.

Cateva fosile ale ciudatelor creaturi au fost gasite, de exemplu, inclusiv in Marea Mediterana.

Pestii se tem de propria reflexie mai mult decat de alti pesti

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#peste maini tasmania, #peste maini australia, #specie peste maini , #inedit