Pilon de lumina misterios, emanat din varful piramidei Chichen Itza

Sambata, 03 Martie 2012, ora 12:57
6093 citiri
Pilon de lumina misterios, emanat din varful piramidei Chichen Itza
Foto: earthfiles

O fotografie neobisnuita a fost realizata in vechiul oras al civilizatiei Maya, Chichen Itza din Mexic. Imaginea prezinta un pilon de lumina misterios, ce iese din varful piramidei mayase si se inalta la cer.

Este aceasta o dovada a unei puteri mistice aparute in vechiul templu mayas din Mexic? Sau este doar o stralucire provenita de la aparatul fotografic?, se intreaba Discovery News.

Aceasta imagine incredibila a fost capturata de Hector Siliezar, atunci cand a vizitat vechiul oras al civilizatiei Maya de la Chichen Itza din Mexic, in 2009, impreuna cu sotia si copiii.

In timp ce se afla in fata piramidei, folosita pentru rugaciuni aduse zeului mayas Kukulkan, o furtuna a izbucnit la distanta de situl arheologic. Vazand aceasta oportunitate de a face niste fotografii speciale, Siliezar a reusit sa captureze o lumina, care se inalta la cer precum un pilon, chiar din varful templului.

El a prins un fenomen cu totul neasteptat: o lumina, ce parea ca emana din varful piramidei spre cer. Desigur, unii oameni vor vedea acest fenomen ca un "semnal" transmis de o zeitate, privind sfarsitul calendarului mayas din 21 decembrie 2012.

Insa, descendentii civilizatiei Maya, care traiesc astazi, nu considera ca sfarsitul lumii va veni in 2012.

Ceea ce se poate spune despre fotografie, ea este autentica, dar se pare ca exista un motiv logic de aparitie al razei de lumina din varful templului. Siliezar a luat trei fotografii succesive cu ajutorul iPhone-ului sau, in speranta ca va captura un fulger.

Nu este o coincidenta faptul ca o fotografie a unui fulger sa fie insotita de un pilon ciudat de lumina, sustine Jonathan Hill, de la Universitatea Arizona, Statele Unite.

"Intensitatea flash-ului de lumina este cauzata probabil de senzorul camerei de fotografiat, care a capturat aceasta imagine neobisnuita", considera Hill.

Siliezar a spus ca el nu a vazut pilonul de lumina atunci cand a facut fotografia, ceea ce sugereaza faptul ca lumina era prea slaba pentru a fi distinsa cu ochiul liber sau a aparut ca un flash instantaneu.

Fotografia se pare ca este reala si nu este vorba de o farsa. Exista posibilitatea ca pilonul de lumina sa fie cauzat de blitz-ul camerei de fotografiat. Desigur, acest lucru nu se poate dovedi, insa este cea mai probabila explicatie.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#lumina misterioasa piramida mayasa, #lumina divina templul Chichen Itza, #imagine neobisnuita piramida mayasa, #fotografie misterioasa templu mayas , #inedit