Ziare.com

Piscina, restaurant si muzeu in statiile de metrou din Paris? (Galerie foto)

Joi, 06 Februarie 2014, ora 14:58

   

Piscina, restaurant si muzeu in statiile de metrou din Paris? (Galerie foto)
Arhitectii Manal Rachdi si Nicolas Laisne au propria-i viziune asupra metroului parizian din viitor, cel putin in cazul a opt statii abandonate, ce fac parte dintr-un proiect architectural inedit. Acesta a fost dezvaluit de curand in cadrul campaniei electorale a alegerilor municipale din Paris.

Nathalie Kosciusko-Morizet, candidat din partea UMP la functia de primar al Parsului, in cadrul alegerilor din martie anul acesta, inainte de a o confrunta, printre altele, pe reprezentanta Partidului Socialist, Anne Hidalgo, a prezentat parti diferite din noul sau proiect vizand Parisul de maine.

Printre acestea, Nathalie Kosciusko-Morizet si-a exprimat dorinta de a vedea restaurate cele opt statii de metrou, acum abandonate si inchise. Este vorba despre Champs de Mars, Arsenal, Porte Molitor, Haxo, Croix Rouge, Porte des Lilas, Saint Martin si Martin Nadaud, potrivit Masculin.Unele au fost inchise in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, altele au servit, totusi, la formarea de personal RATP.Asa ca, pentru a nu le mai vedea ca adevarate deserturi, candidata UMP le-a cerut arhitectilor Manal Rachdi si Nicolas Laisne sa-si imagineze cum ar putea arata respectivele statii de metrou spre a fi date in folosinta.Rezultatul, prezentat pe site-ul candidatei, este de-a dreptul surprinzator, cei doi arhitecti dovedind din plin imaginatie. Daca proiectul, asa cum il vedem in imagini va fi pus in aplicare, metroul parizian de maine isi va recapata stralucirea de altadata.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1161 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor