Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Povestea impresionanta a unui om fara adapost: Face curat pe plaja, pentru ca lumea sa fie un loc mai frumos

Sambata, 19 Martie 2016, ora 12:04
8218 citiri
Povestea impresionanta a unui om fara adapost: Face curat pe plaja, pentru ca lumea sa fie un loc mai frumos
Foto: Facebook/ Jay Margolis

O fotografie care infatiseaza un om fara adapost care curata gunoaiele de pe plaja, pentru ca turistii sa se poata relaxa la soare, a facut inconjorul retelelor sociale.

Jay Margolis, un antreprenor care traieste in Cape Town, Africa de Sud, a postat de curand pe Facebook o fotografie cu Siyabulela Dan Magobiyane, care strangea gunoaiele din Bantry, o suburbie bogata, scrie Huffington Post.

Barbatul i-a marturisit lui Jay ca face curatenie fara a fi platit, ca ii pasa de mediul inconjurator si isi doreste ca oamenii sa se poata relaxa la plaja fara a fi inconjurati de gunoaie.

In aceasta dupa-amiaza, eram in Bantry, asteptam un client, si-l vad pe tipul asta ca pune doi saci mari intr-un cos de gunoi. 15 minute mai tarziu, vine cu alti doi saci de gunoi. M-am intors dupa 45 de minute, aceeasi scena. Se pare ca omul e rusinat de cum arata plaja, de poluare... Vrea sa faca plaja si marea un loc mai frumos pentru turisti, face asta in fiecare zi. Nu l-a rugat nimeni sa faca asta si nu are un loc de munca. (...) Siyabulela Dan Magobiyane, esti o inspiratie!", a scris Jay Margolis pe Facebook, indemnand autoritatile din Cape Town sa-i ofere acestui om un loc de munca.

Antreprenorul a povestit pentru BuzzFeed ca i-a oferit o masa atunci barbatului. Magobiyane a avut probleme dupa ce a ramas fara un loc de munca si asa a ajuns sa locuiasca pe strada. De la prima lor intalnire, insa, lucrurile s-au mai schimbat.

So this afternoon I was in Bantry Bay waiting for a client to arrive and I see this chap putting two big bags into the...

Posted by Jay Margolis on Monday, March 7, 2016

Jay si toti cei care au fost impresionati de povestea lui Siyabulela Dan Magobiyane si doresc sa il ajute au intocmit un plan prin care sa ii schimbe in bine viata. Acum, el locuieste intr-un adapost social, unde va putea ramane cel mult sase luni.

Ba, mai mult, oamenii vor sa stranga bani care sa ii fie donati si sa i se ofere barbatului sansa de a avea de acum incolo un trai decent. In ajutorul sau au venit si cei de la serviciul de salubritate din Cape Town, care i-au oferit un loc de munca. Siyabulela va fi asistent de sofer, iar vestea si mai buna e ca va face niste cursuri de calificare pentru a-si lua chiar el permisul de conducere.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#om fara adapost gunoaie, #poveste om fara adapost , #inedit