Premiera mondiala: Mesaj trimis, prin puterea mintii, la 8.000 de km distanta

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 12:25
9329 citiri
Premiera mondiala: Mesaj trimis, prin puterea mintii, la 8.000 de km distanta
Foto: Plos One

O echipa internationala de oamenii de stiinta a anuntat ca a fost realizat, in premiera mondiala, un experiment neobisnuit, in cadrul caruia un cercetator a transmis un mesaj in mintea unui coleg aflat la o distanta de aproximativ 8.000 de kilometri.

Gandul a fost trimis de la Thiruvananthapuram, India la Strasbourg in Franta, iar oamenii de stiinta au folosit casti EEG (electroencephalography) pentru a inregistra activitatea electrica a creierului, potrivit Daily Mail.

Dispozitive de detectare a undelor cerebrale au fost utilizate pentru a controla "telepatic" totul din viata reala, de la elicoptere pana la caracterele unui joc pe calculator.

Acum, tehnologia a facut un pas mai departe, permitand cuiva din India sa trimita un "email" unui coleg din Franta, folosindu-se de nimic altceva decat de puterea mintii sale.

Cercetatorii au inregistrat activitatea electrica din creier cu ajutorul castilor EEG si au convertit cuvintele "hola" si "ciao" in forma binara.

In EEG, curentii electrici din creier sunt legati de diferite ganduri care apoi sunt introduse intr-o interfata a unui calculator. Acest computer analizeaza semnalul si controleaza o actiune.

In cel mai recent studiu, publicat in Plos One, cercetatorii au decis sa inlocuiasca interfata calculatorului cu un alt creier, iar acesta sa primeasca semnalele.

In testul initial, salutul a fost trimis de un voluntar din India catre un coleg din Franta. Cercetatorii au efectuat apoi un experiment similar, in care gandurile au fost trimise cu succes de doi participanti, unul din Spania si celalalt din Franta.

Potrivit cercetatorilor, aceasta este prima data cand oamenii au trimis un mesaj "aproape direct" in creierul celuilalt.

Tehnologia a fost dezvoltata ca parte a unei colaborari dintre Universitatea din Barcelona, Spania, Axilum Robotics din Franta, Harvard Medical Scholl si Starlab Barcelona.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#experiment telepatie transmitere mesaj, #premiera mondiala transmitere ganduri, #transmitere ganduri distanta creier , #inedit