Reguli de eticheta si remedii de acum 150 de ani

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 21:23
2493 citiri
Reguli de eticheta si remedii de acum 150 de ani

Stiai ca daca ai grija ca picioarele tale sa fie calde tot timpul ai putea sa previi aparitia durerilor de cap, ca parul se poate regenera mai bine daca iti dai cu ceapa pe scalp sau ca bataturile ar putea fi ameliorate cu cartofi? Stramosii tai ori ai altora sigur stiau toate acestea.

Suna ciudat, dar dupa acestea, precum si dupa alte remedii si sfaturi care sunt si amuzante pe alocuri, se ghidau unele popoare acum aproximativ 150 de ani, conform Daily Mail.

Mai mult, ele au fost adunate si publicate intr-un ghid care a fost tiparit prima data in 1856. Ulterior, acesta a devenit un volum dupa care s-au calauzit multe familii "cu stare", sfaturile fiind eficiente pentru vremea respectiva, fiind adevarate reguli de eticheta. De curand, acesta a fost republicat in Marea Britanie, sub numele "Enquire Within Upon Everything". Multe sfaturi ar putea parea invechite sau macar amuzante, insa altele sunt inca de actualitate.

Cum sa te porti cu sotia

1. Evita sa iti manifesti acasa nervii facuti la serviciu, chiar daca este destul de greu. O privire calda si un cuvant bun vor aduce mult mai multa armonie decat daca ai fi incruntat si concentrat numai la ale tale.

2. Nu fi indiferent si incearca sa renunti la unele dorinte ale tale de dragul ei; altfel va crede ca esti egoist si iti va oferi mai putina dragoste.

3. Daca sotia ta este din cand in cand geloasa nu ii reprosa. Putina grija in acest sens nu face decat sa iti dovedeasca faptul ca simte ceva.

Cum sa te porti cu sotul

1. Daca el vine acasa ingandurat uneori nu insista sa iti spuna ce il necajeste daca nu il simti disponibil pentru asta. Asteapta pana cand se mai linisteste si va simti nevoia sa discute.

2. Ai grija intotdeauna sa nu ramana cu nasturi lipsa la camasi. Astfel de situatii pot declansa certuri.

3. Nu te plange ca petrece prea mult timp citind ziarul.

Alte sfaturi

1. Copiilor nu ar trebui sa li se permita sa ceara de doua ori un lucru. Ei trebuie sa invete sa astepte atunci cand nu li se raspunde imediat.

2. Mananca incet si nu vei face excese.

3. Mentine-ti picioarele calde si poti preveni aparitia durerilor de cap.

4. Mici gesturi de atentie intre sot si sotie intaresc dragostea.

5. Geamurile murdare ii fac pe trecatori sa creada ca stapanii sunt neglijenti.

Cum tratezi chelia

Parul cazut din cauza unor boli sau a varstei ar putea fi regenerat daca iti dai cu ceapa pe portiunea cu pricina, in mod frecvent.

Cum scapi de matreata

In aproximativ o jumatate de litru de apa pune o bucata de var proaspat de marimea unei nuci; las-o sa se dizolve peste noapte, strecoara apoi lichidul pentru a elimina depunerile, adauga cam 120 de mililitri de otet si spala-te pe cap cu acest amestec.

Pentru gat inflamat si dureros

Toarna o jumatate de litru de apa clocotita peste 25-30 de frunze de salvie si lasa sa se patrunda timp de o jumatate de ora. Adauga apoi otet cat sa fie suportabil la gust si apoi indulceste cu miere dupa preferinta. Foloseste apoi preparatul pentru a face gargara, de mai multe ori pe zi.

Cum scapi de sughit

Aceasta contractie brusca a diafragmei poate fi oprita daca aplici ceva rece pe piept, daca inghiti doua-trei guri de apa rece sau daca mananci o bucata mica de gheata.

Cum sa eviti sa ramai cu un miros neplacut dupa ce ai mancat ceapa

Cateva frunze de patrunjel amestecate cu putin otet previn aparitia acestuia.

Cum sa ameliorezi bataturile

Fierbe un cartof in coaja, desprinde apoi o portiune de coaja si pune-o pe batatura; las-o asa aproximativ 12 ore (legata cu un mic bandaj).

Fii moderat

Taranii si in special cei care muncesc mult in aer liber sunt mai sanatosi si se crede ca stilul lor de viata moderat ar putea fi cheia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#sfaturi generale vechi, #remedii generale vechi, #sfaturi casnicie vechi , #inedit