Ritualuri de Craciun inedite, din intreaga lume

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:43
6250 citiri
Ritualuri de Craciun inedite, din intreaga lume

Traditiile de Craciun variaza de la tara la tara, fiecare in parte avand frumusetea sa. Unele dintre ele, insa, sunt de-a dreptul inedite si aproape ca nu mai au nicio legatura cu sarbatoarea in sine.

Daca ti se pare ca obiceiurile neamului tau sunt ciudate, iata care sunt traditiile altor popoare pentru aceasta perioada a anului, conform Business Insider:

In Australia este vara in ziua de Craciun, fiind intre 20 si 29 de grade Celsius. Asa ca Mos Craciun se distreaza facand surfing.

In Austria, decembrie este luna momentelor festive, dar si a sperieturilor. Tinerii merg imbracati precum Krampus, un demon cu coarne, care vine alaturi de Nikolaus, o versiune a lui Mos Craciun.

In Cehia, femeile pun o ramura de cires in apa, iar daca ea infloreste, se vor marita in anul ce urmeaza. Asta se intampla pe 4 decembrie si florile trebuie sa se iveasca pana de Craciun.

In Danemarca, toate familiile lasa cate un bol cu budinca de orez pentru elful Nisse. Daca el nu primeste rasfatul, cadourile vor fi furate inainte sa se trezeasca copiii.

In Franta, copiii isi pun pantofii in fata semineului inainte sa mearga la culcare si spera ca Pere Noel, Mosul din Franta, sa le puna cadouri. El mai agata si mici jucarii si bomboane in brad.

In Marea Britanie, copiii isi scriu scrisorile pe hartie si le arunca in semineu, sperand ca vantul le va duce la Polul Nord. Daca se face focul inainte ca scrisoarea sa fie luata de curent, cei mici trebuie sa le rescrie.

In India, cei care sarbatoresc Craciunul impodobesc un mango sau un bananier in loc de brad, iar unele persoane isi decoreaza casa cu frunze de mango.

In Oaxaca, Mexic, cand oamenii sparg farfurii inseamna ca anul nou este aproape. Intotdeauna ceramica se sparge langa o catedrala.

In regiunea Micronezia, cea mai mare parte a zilei de Craciun este petrecuta in biserica. In timpul ceremoniei, fiecare pastor vorbeste congregatiei si apoi se canta, la fiecare 1-2 ore. Daca lumea isi ofera cadourile in biserica, cine primeste 2 pachete de sapun este aplaudat.

In Norvegia, familiile isi ascund toate maturile in ajunul Craciunului, pentru ca vrajitoarele sa nu le fure si sa le joace feste. Asta pentru ca se crede ca vrajitoarele se plimba prin vazduh in ajun, alaturi de alte spirite malefice.

In Ucraina, familiile ascund o figurina in forma de panza de paianjen in brad, iar cine o gaseste va avea noroc tot anul. Asta pentru ca exista o legenda, potrivit careia o vaduva saraca a gasit un brad crescand in curtea ei, pe timpul verii. Cand a venit iarna, insa, aceasta s-a intristat, pentru ca nu avea cu ce sa-l impodobeasca. Legenda spune, insa, ca in dimineata Craciunului s-a trezit cu bradul gata ornat, un paianjen tesand panze delicate in jurul acestuia.

In Caracas, Venezuela, nu ai voie sa circuli cu masina in ziua de Craciun, asa ca multe persoane, in special tinerii, merg la biserica pe role.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#obiceiuri ciudate Craciun, #Craciun obiceiuri lume, #Craciun sarbatorire, #Craciun traditii mapamond , #inedit
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Cate bordeie, atatea obiceie......