Ziare.com

Sa ne amintim: Cele mai trasnite evenimente ale istoriei

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 09:34

   

Sa ne amintim: Cele mai trasnite evenimente ale istoriei
In valul istoriei se pot pierde informatii care par surprinzatoare la prima vedere, dar si unele care frizeaza ridicolul. Exista si anumite obiceiuri transmise de la generatie la generatie ale caror origini si semnificatii se pierd in timp.

Acestea reprezinta mici bucati de istorie uitata, dar care totusi fac parte din ea, indiferent de marimea lor si oricat de importante sau neimportante ar fi, trebuie sa le reamintim. Asa ca vom incepe cu enumerarea catorva dintre ele.

Cavalerii din Evul Mediu trebuiau sa ridice vizorul armurii lor pentru a se identifica atunci cand treceau pe langa rege. Acest obicei s-a pastrat si in epoca moderna sub forma salutului militar.

La apogeul puterii sale militare, Sparta avea 25.000 de cetateni si 500.000 de sclavi.

Decese ironice de-a lungul istoriei II

In 1892, Italia a ridicat varsta minima de casatorie a fetelor la 12 ani.

Cel mai scurt razboi la ora actuala s-a purtat intre Zanzibar si Marea Britanie in 1896. Zanzibar s-a predat dupa aproximativ 40 de minute.

Cel mai lung razboi din istorie a fost intre Olanda si Insulele Scilly, cu o durata de 335 ani si a fost purtat intre 1651 - 1986.

Winston Churchill vroia sa inarmeze circa 100.000 de soldati germani pentru a lupta impotriva Uniunii Sovietice in cadrul "Operatiunii Unthinkable", un plan ce viza atacul U.R.S.S. dupa infrangerea Germaniei naziste.

Casa Alba, alaturi de alte cladiri publice din Washington, au fost incediate de catre trupele britanice in anul 1814.

Gripa spaniola a omorat peste 50 de milioane de oameni intre 1918 si 1920 si este considerata cea mai mare pandemie din istorie.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial submarinul german U-1206 a fost scufundat de o toaleta actionata necorespunzator.

Pana in aprilie 2008, insula Sark a ramas ultimul stat feudal din Europa. In afara de aceasta, insula este cunoscuta si pentru incercarea lui Andre Gardes de a o cuceri de unul singur in 1990.

Razboaie bizare

Unul dintre cele mai bizare "razboaie" a fost cel din 1859 dintre Statele Unite si Marea Britanie care isi disputau insula San Juan. Pe fiecare jumatate a insulei se instalasera fermieri americani, dar si englezi si la un moment dat un porc apartinand partii britanice a trecut pe partea americana fiind impuscat de un fermier american pentru ca ii manca legumele.

In urma conflictului dintre cel care a tras si proprietarul porcului, amplificat si de relatiile nu foarte bune intre SUA si Marea Britanie, au fost chemate trupe, sub forma diviziei 9 Infanterie ce cuprindea peste 400 de oameni, pe partea americana si 2.140 de soldati si 5 nave de razboi pe partea engleza, pentru a supraveghea mai bine situatia.

Morti ironice de-a lungul istoriei

In final partile implicate au fost oripilate de faptul ca iscau un razboi din asa motiv si au rezolvat pasnic situatia... de abia dupa 12 ani cand a fost implicat Kaiserul Wilhelm I ca terta parte favorizand pretentiile americane asupra insulei.

Din lume adunate ...

In Evul Mediu se credea ca inima era centrul gandirii.

In Roma Antica un sclav ce fugea pentru a fi liber incalca legea pentru ca se fura pe sine insusi, el fiind proprietatea stapanului sau.

Regele Carol al VI-lea al Frantei, de asemenea cunoscut sub numele de Charles cel Nebun, suferea de iluzia ca era facut din sticla. El a avut chiar si bare de protectie din fier cusute in hainele lui sa-l impiedice sa se sparga daca ar fi cazut.

Cea mai mare infrangere a otomanilor din istorie a fost oferita de Stefan cel Mare in cadrul Bataliei de la Podul Inalt.

Locotenentul colonel Jack Churchill este singurul soldat britanic din al Doilea Razboi Mondial care a luptat folosindu-se exclusiv de sabii si arcuri de vanatoare.

In 1962, scolile din Tanganyka au trebuit sa fie inchise din cauza unei epidemii a rasului care a durat 6 luni si a afectat mii de oameni. Daca asta e ciudat, in 1518, in Strasbourg, 400 de oameni au inceput sa danseze zile intregi fara oprire intr-un fenomen care a durat o luna de zile, majoritatea murind de oboseala si infarcturi.

Obiceiul de a da mana cu cineva a originat din necesitatea de a verifica daca cel care te acompania era inarmat. Cei ce erau stangaci erau priviti cu neincredere.

Maiorul general Smedley Butler a divulgat detalii despre un complot de inlaturare a presedintelui american Frank Delano Roosevelt de catre diferiti oameni de afaceri si inlocuirea guvernului SUA cu un regim fascist. Comisia de cercetare a scandalului a concluzionat ca afirmatiile erau credibile, dar fara sa se ia masuri impotriva vinovatilor.

20 de curiozitati istorice

Symo Hayha denumit si "Moartea Alba" este in prezent lunetistul cu cele mai multe victime, atingand un total de 505. A reusit toate acestea in doar 100 de zile in timpul Razboiului de Iarna impotriva sovieticilor.

Nicolae Paulescu a inventat injectia cu insulina salvand practic viata a milioane de oameni.

La data de 15 august 1943, 35.000 de trupe americane si canadiene au debarcat pe malurile opuse ale insulei Kiska cucerite de japonezi, in speranta de a-i incercui. Au existat 21 de morti. Victimele ar fi fost intr-un numar mai mare daca japonezii nu ar fi plecat cu cateva zile mai devreme de pe insula si daca soldatii americani si canadieni nu s-ar fi confundat intre ei crezand ca sunt inamicul.

Habbakuk este numele unui portavion prototip din al Doilea Razboi Mondial facut dintr-un material special numit pykrete. Pykrete era o combinatie unica de gheata si lemn.

Premiul Nobel a rezultat dintr-o schimbare tarzie a testamentului lui Alfred Nobel, care nu a vrut sa fie tinut minte dupa moartea sa ca un propagator de violenta. El a inventat dinamita.

Adolf Hitler a fost ales "Omul Anului" de catre revista Time in 1938. Iosif Stalin a fost ales si el in anul urmator.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8073 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

eu sunt intruparea geniului comunist

cum iti permiti sa il pomenesti pe iliescu in fata mea???
eu am stat la masa cu ceausescu cand eram secretar de stat in ultimul guvern comunist din Romania!
Iliescu e un tradator!

 

o lectura interesanta si placuta

Dar mai atent cu traducerile... nu exista maior general, ci general-maior.
Daca ii spui Carol la inceputul propozitiei, zi-i si 3 cuvinte mai incolo... nu-l schimba cu "Charles"

 

acolo este locul lui basescu

stalin hitler basescu
niste genocidari care si au omroat popoarele..

Si Ion Ilici Iliescu unde-i?

.

Greseli

Multumesc pentru indicatii, o mica scapare din partea mea

:)

As do most occultists, Albert Pike had a "spirit guide," who dispensed "Divine Wisdom" and enlightened him regarding how to achieve the New World Order. A spirit guide is a being who meets someone who has given themselves over to the practice of the occult; however, people who are practitioners of the New Age Religion do not view this as a bad thing. In fact, they would strongly argue that they are filled with happiness and joy by interacting with their spirit guides.

One message that Albert Pike received from his spirit guide, and which in reality we know to be a demonic vision, he described in a letter that he wrote to Mazzini, dated August 15, 1871. This letter graphically outlined plans for three world wars that were seen as necessary to bring about the One World Order, and we can marvel at how accurately it has predicted events that have already taken place. This is not because the devil has powers of prophecy, but because his agents have undertaken to manipulate political events to closely follow his designs.

"The First World War must be brought about in order to permit the Illuminati to overthrow the power of the Czars in Russia and of making that country a fortress of atheistic Communism. The divergences caused by the "agentur" (agents) of the Illuminati between the British and Germanic Empires will be used to foment this war. At the end of the war, Communism will be built and used in order to destroy the other governments and in order to weaken the religions."
Students of history will recognize that the political alliances of England on one side and Germany on the other, forged between 1871 and 1898 by Otto von Bismarck, co-conspirator of Albert Pike, were instrumental in bringing about the First World War.

"The Second World War must be fomented by taking advantage of the differences between the Fascists and the political Zionists. This war must be brought about so that Nazism is destroyed and that the political Zionism be strong enough to institute a sovereign state of Israel in Palestine. During the Second World War, International Communism must become strong enough in order to balance Christendom, which would be then restrained and held in check until the time when we would need it for the final social cataclysm." 3

After this Second World War, Communism was made strong enough to begin taking over weaker governments. In 1945, at the Potsdam Conference between Truman, Churchill, and Stalin, a large portion of Europe was simply handed over to Russia, and on the other side of the world, the aftermath of the war with Japan helped to sweep the tide of Communism into China."The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the "agentur" of the "Illuminati" between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other.

 

:)

Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion…We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil. Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with Christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view. This manifestation will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time." 4

Since the terrorist attacks of Sept 11, 2001, world events, and in particular in the Middle East, show a growing unrest and instability between Modern Zionism and the Arabic World. This is completely in line with the call for a Third World War to be fought between the two, and their allies on both sides. This Third World War is still to come, and recent events show us that it is not far off.

That will finally bring about the new world order.

Intre noiembrie 2008-iunie 2010 (un an și jumătate)"președintele" alcoolic,mafiot,HOȚ,securist,incapabil și iresponsabil cu numele de cod "găo Zeus" a DISTRUS și FALIMENTAT ROmania.

Nu s-a mai pomenit așa ceva.Să DISTRUGI și FALIMENTAZI o țară in numai un an și jumătate este un adevărat record național,mondial,planetar și galatictic.Numele acestui sinistru este bășinescu trăian ajutat cu osardie de toate găștile lui mafiote,mincinoase,HOAȚE,iresponsabile și dezgustătoare.

Iuliu Maniu,Elvis,Marilin Monrou,Aic Aizenhauăr,Jean Constantin,Stroe și Vasilache,.....trăiesc.Incă.Dar nu in ROmania.

 

sunt alcoolic si preacurvesc cu amantele mele in vazul poporului

udrea
boangiu
mantale
a fost o noapte sau doua si anastase..

esti gretos

pur si simplu.
reprezentant tipic al pnl,aripa crin.
la socola cu voi.
cine iti scrie textele,analfabetule ?
crin,patriciu,sau vreuna din fufele haremului liberal ?

Parere

Cea mai mare infrangere a otomanilor din istorie cred ca a fost aia suferita de Baiazid Fulgerica in fata lui Tamerlan. Nu mai stiu ca dupa Baiazid un alt sultan sa fi fost luat prizonier

 

Tamerlan.

Infrangerea lui Baiazid a fost umilitoare.Tamerlan l-a bagat pe Baiazid intr-o cusca si l-a plimbat asa sa-l vada tot poporul.

Timur Lenk vs. Baiazid

Din cate imi aduc aminte de la scoala a fost cea mai mare batalie din istorie, la ea participand peste 1.000.000 de luptatori.

Batalia de la Ankara

Cifrele legate de numarul soldatilor inca sunt disputate datorita documentatiei contradictorii, dar otomanii au pierdut cel putin 15.000 de oameni in acea batalie. Dar in urma Bataliei de la Podul Inalt pierderile otomane au fost de peste 40.000 de soldati.

pentru Mihai1

Cea mai mare batalie din istoria omenirii a fost considerata cea de la Stalingrad.La ea au participat peste 4 000 000 de combatanti si pierderi de peste 1 500 000.Din pacate printre acestia au fost si aproximativ 150 000 de soldati romani

Gioco

Ma refeream la dimensiunea participantilor la o batalie care a durat o zi.

Bravo!

Astfel de articole ar trebui sa fie postate mai des: curiozitati istorice, noutati stiintifice etc. Multumim Laurentiu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor