Satul Tiny, victima fenomenului "the hum"

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 16:31
2625 citiri
Satul Tiny, victima fenomenului "the hum"

The Hum sau "Zumzetul misterios" este un sunet ciudat, a carui origine nu a fost identificata, plasat ca si frecventa la baza perceptiei noastre si care se manifesta in mai multe zone ale lumii.

Locuitorii din Woodland, comitatul Durham din Marea Britanie, sunt deja deranjati in fiecare noapte, de acest zgomot constant, asemenator cu sunetul generat de functionarea unui motor, precizeaza The Telegraph.

Comunitatea din zona, formata din circa 300 de locuitori, a declarat ca uneori sunetul este atat de puternic incat zguduie chiar si obiectele din gospodariile lor. Originea zumzetului deranjant, fenomen cunoscut in intreaga lume, sub denumirea "the hum", ramane totusi invaluita in mister.

Trecand peste teoriile conspirative, care pune sursa acestor oscilatii pe seama OZN-urilor si experimentelor unor guverne, oamenii de stiinta cauta inca explicatii plauzibile referitoare la producerea si sursa acestor zgomote deranjante.

"The hum" este perceput ca un sunet persistent de joasa frecventa, adesea descris ca fiind comparabil cu zgomotul produs de un motor diesel la mersul in gol, sunet care se amplifica pe timpul noptii.

Inregistrat si studiat din 2006 de cercetatorii de la Universitatea Massey din Auckland, Noua Zeelanda, zumzetul predominant fiind la 56 de hertzi, acesta fiind totusi inofensiv pentru organismul uman, fenomenului nu i s-a dat inca o explicatie pertinenta.

O explicatie a incercat, in 2009, profesorul Rod Cross, de la departamanetul de fizica al Universitatii din Sydney, care a precizat ca ar fi vorba de expulzarea gazelor fierbinti din interiorul Pamantului care isi croiesc drum prin diferite fisuri si cavitati, pentru a ajunge la suprafata, producand un efect de orga (ca si sunetele emise prin tuburile sonore).

In Marea Britanie, "the hum" a fost faimos in zona Bristol, fiind pe prima pagina a publicatiilor la sfarsitul anului 1970. Fenomenul a fost raportat si in alte zone din America(1993), Europa(Germania, 2007) dar si alte regiuni ale Terrei, fiind considerat avand manifestari identice, ca si in cazurile semnalate anterior.

Oricum acest fenomen, inca neelucidat de oamenii de stiinta, ramane inca un mister in dosarele paranormale din seria "X-files" nerezolvate ale omenirii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#the hum zumzet mister, #the hum tiny , #inedit