Secretul oamenilor care traiesc peste 100 de ani pe o insula din China

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 16:58
8216 citiri
Secretul oamenilor care traiesc peste 100 de ani pe o insula din China
Foto: news.com.au

Locuitorii unei regiuni a Chinei se pot lauda cu un adevarat record. Ei sunt printre oamenii care au trait cel mai mult pe Terra, in ciuda numeroaselor probleme si conditii vitrege pe care le-au intampinat de-a lungul vietii.

Insula Chengmai, aflata in provincia Hainan, are aproximativ 200 de locuitori cu varsta peste 100 de ani. Ei au avut de indurat un trai dificil de-a lungul timpului, fiind nevoiti sa doarma in spatii inguste din beton, suferind in urma foametei, a razboiului civil si traind cu doar cativa dolari pe zi, scrie news.com.au.

Populatia acestei insule este de 560.000 de persoane, proportia celor cu varsta peste 100 de ani fiind astfel de-a dreptul uimitoare. Printre ei s-ar afla cel putin trei "supercentenari", adica persoane care au peste 110 ani. In lumea intreaga exista doar cativa oameni cu varsta peste 110 ani. Alte tari in care oamenii traiesc mult sunt Cuba, anumite insule ale Greciei si Japonia.

Secretele longevitatii, in viziunea expertilor

Specialistii sustin ca locuitorii din aceste tari au in comun anumite caracteristici. Ei se concentreaza asupra vietii de familie, fac activitate fizica si au o alimentatie bazata pe plante. Desi China a trecut prin schimbari majore, printre care si un razboi, locuitorii de pe insula Chengmai au ramas cu aceleasi obiceiuri, agricultura fiind principala lor preocupare.

Expertii in domeniu au calatorit pe aceasta insula, in cautarea secretului longevitatii oamenilor de aici. Jennifer Holdaway, unul dintre specialistii care au analizat acest fenomen, spune ca ei beneficiaza de o clima propice, totul fiind bazat aici pe agricultura. In plus, dieta este una sanatoasa, oamenii au multe fructe si legume la dispozitie, iar pamanul este bogat in seleniu, un element chimic important.

Alcoolul, secretul localnicilor?

Pe de alta parte, localnicii sustin ca alcoolul ar fi vital pentru o viata lunga. Xu Yuhe, in varsta de 104 ani, spune ca bea in fiecare zi dintr-o bautura tare facuta din nuca de cocos. Sheng She, in varsta de 80 de ani, spune ca alcoolul o face sa simta o anumita caldura si ca il bea in fiecare zi.

Pe de alta parte, expertii sunt de parere ca socializarea are un efect benefic asupra lor, oamenii adunandu-se in fiecare dimineata intr-un loc in care se consuma ceai, se asculta muzica buna si se practica diverse jocuri de carti.

Companiile imobiliare spera sa obtina profit de pe urma acestui avantaj. Ele incearca sa dezvolte insula ca un loc perfect pentru cei care se pensioneaza. Nu in ultimul rand, este demn de mentionat secretul unei alte femei in varsta de 113 ani: Yi Mei este sigura ca a ajuns la aceasta varsta datorita... uleiului de arahide.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#secrete longevitate centenar insula china grecia, #varsta oameni speranta viata japonia, #stil viata alimentatie mancare sport alcool , #inedit