Ziare.com

Simboluri cu semnificatii secrete, care domina lumea

Miercuri, 24 August 2011, ora 09:04

   

Simboluri cu semnificatii secrete, care domina lumea
De-a lungul istoriei, s-au perpetuat numeroase simboluri secrete, care au fost asociate celor care au condus lumea. Dintre aceste simboluri misterioase, care s-au pastrat pana astazi mentionam: obeliscul egiptean, crucea sau pentagrama.

Aceste simboluri sunt peste tot in jurul nostru si toate au semnificatii secrete. Va prezentam mai jos o lista cu simboluri, care domina lumea, conform UsaHitman.

Iata ce-au insemnat aceste simboluri misterioase, de-a lungul istoriei.

Obeliscul egiptean

Obeliscul simbolizeaza zeul Soare, Ra, cel mai mare dintre zeii egipteni. Orase importante au decis sa ridice astfel de obeliscuri (Washington, Londra, Vatican), iar unirea triunghiurilor din varful obeliscului intr-o piramida poate insemna un simbol al unei puteri superioare.

Crucea

Inaintea crestinismului, care a adoptat crucea drept o emblema a sa, a fost un simbol pagan al zeului Soare si semnifica uniunea perfecta a energiei masculine si feminine. (Crucile originale au avut axele egale in lungime). Papa poarta crucea originala, iar semnificatia acesteia este ca toti crestinii il considera pe Iisus, fiul lui Dumnezeu.

Steaua lui David, hexagrama

In timp ce in prezent hexagrama este simbolul Israelului, ea a reprezentat scutul lui David. Templele indiene, care dateaza de mii de ani, au asemenea hexagrame, care le impodobesc peretii exteriori. Hindusii au pus hexagrama pe o reprezentare denumita mandala si semnifica inima.

Simbolul semilunii

Desi utilizarea "simbolurilor sfinte" este impotriva legii musulmane, semiluna se afla pe steagul mai multor state musulmane si a fost adoptata pentru a simboliza, in mod neoficial, credinta islamica.

Semiluna este unul dintre cele mai vechi simboluri ale umanitatii, reprezentand feminitatea. A aparut in reprezentarea vechii zeite grecesti Artemis, care aparea cu o semiluna deasupra capului. Apoi, in epoca romana, simbolul a fost preluat de Diana, zeita vanatorii si a Lunii, echivalenta lui Artemis.

Simbolul providentei

Celebrul simbol de pe bancnota dolarului american se spune ca ar reprezenta ochiul lui Dumnezeu, care vegheaza asupra lumii. Masonii utilizeaza simbolul pentru a le reaminti ca actiunile si gandurile lor sunt intotdeauna observate, de catre marele arhitect al universului.

Egiptenii l-au avut pe Horus, cu un singur ochi, inconjurat de razele soarelui, in timp ce budistii au creat "ochiul lui Dumnezeu", ceea ce insemna deschiderea unei cupole, o poarta a soarelui, care era constiinta lui Dumnezeu.

Pentagrama

Desi in epoca moderna este asociata cu Diavolul, pentagrama se regaseste peste tot in istorie si nicodata nu a fost asociata cu raul. In vechiul Sumer, cele cinci puncte au fost legate de cele cinci planete cunoscute, in timp ce grecii au crezut ca pentagrama era reprezentarea perfectiunii in matematica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19674 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si svastica este un foarte vechi simbol solar la indieni

Interesant este ca ea se intalnea si la romani, probabil tot ciu semnificatii solare pana spre inceputul secolului XX. Devenita simbol nazist, ea a disparut cam in acelas timp din creatia populara romaneasca.

 

Detaliu

Pentru cei care nu știu la ce face referire neromanul Val (mai dă el cu parul in noi pe alte forumuri), vă recomand această pagină unde găsiți titlul "Simboluri sacre ale ornamenticii populare" : https://quadratus.wordpress.com/tag/svastica/
Oare cin' să fie in spatele dispariției zvasticii din ornamentica noastră populară ? Nu cumva cei pe care-i votați voi, cei nespălați pe ochi ?

Pt. daco-romanul Kanata !

Cine sa fie in spatele disparitiei? Conspiratia oare? Neromanii ? N-or fi unii spalati pe ochi, dar macar nu sunt spalati la creier ca voi astia cu camasute verzi !

Cum s-a vorbit de zvastica a aparut Kronckstein:-)))

Pentru ei zvastica e bau bau desi este un simbol vechi, magic pentru unele culturi inca si astazi, dar tot ce este legat de Hitler trebuie inlaturat:-)

@Kronstadter, spalatul pe creier se face in toate directiile daca e

sa fim obiectivi. Orice dogma, doctrina, spala pe creier adeptii. Unii au camasute verzi, altii camasute rosii, de gustibus...

Urma cea mai veche a zvasticii a fost descoperita in Transilvania si

dateaza de la sfarsitul asa-zisei epoci a pietrei slefuite. Ea poate fi regasita pe sute de fuse ce dateaza din secolul al XIV-ea i. Chr. Ea poate fi regasita si printre vestigiile Troiei. Apare in India in sec. al IV-lea i. Chr. si in China secolului al V-lea d. Chr., iar un secol mai tarziu budismul japonez nou aparut si-a facut din ea emblema. Este un simbol exclusiv arian, fiind total necunoscut in toata regiunea semitica (Egipt, Chaldeea, Asiria, Fenicia). In 1891, Ernest Krauss atrage atentia publicului german asupra acestui fapt, iar Guido List descrie, in 1908, zvastica drept simbol al puritatii sangelui, dublat de un semn de cunoastere ezoterica revelat prin descifrarea epopeii runice a Eddelor.

 

Harasho, tovarisci!

Mi-a placut teoria lui Jdanov cu crucea, paganii si zeul Soare.

Simboluri si bancnote

Astazi multe simboluri sunt pe bancnotele tarilor,unele mai evidente,altele mai estompate.Descifrarea simbolurilor nu este o treaba simpla,avand in vedere polivalenta si polisemantismul simbolurilor.La noi in tara bacnota de 200 de lei,este mai reusita sub acest aspect.
Ganditorul de la Hamangia , situat in partea stangă, singur, este punctul de plecare al unui curcubeu. Curcubeul se sfarseste in centrul rotii de moară, in partea din spate, iar in fată, tot pe centrul rotii, se află călimara, portita prin care se poate pătrunde in Univers.
In centru, moara de apă e animată de apa curgand, care invarte roata morii. Roata morii este simbolul care umple aproape tot fundalul si partea de centru-dreapta. Roata morii, cu ajutorul dinamic al apei, se invarte precum acele ceasornicului, precum rotile mecanismului de gandire. Identificăm, deci, trei elemente, simboluri, de bază: roata, apa si lumina. Aceste trei elemente dinamice, se compun, intr-un element final, complet, absolut: gandirea.

 

Roata aminteste de Rotary Club

Apa si lumina ne amintesc de notele de plata. Ar trebui adaugat un telefon si un Internet sub forma dolarului de pe keyboard

Mult mai evidenta este asocierea...

Multi gasesc mai evidenta asocierea intre Rotary Club,elita masonica,noua ordine mondiala si bancnota de 1 (one) dolar,

Simboluri si bancnote (completare )

In articol,la prezentarea -Simbolul providentei-se face o mentiune despre bancnota dolarului american,fara a se mentiona care dintre ele.Cea mai complexa simbolistica o prezinta bancnota de 1 (one) dolar, (nu intamplator pe bancnota one -1-,deoarece aceasta simbolistica a cifrei 1,este foarte complexa ),unde putem gasi conexiuni cu aproape toate cele 6 simboluri prezentate,minus semiluna. La simbolistica acestei bancnote,un rol important l-a avut Haym Salomon (evreu origiar din Polonia) si mai putin si Benjamin Franklin.
Nu trebuie neglijate nici mottou-rile ce insotesc simbolrile (as mentiona doar unul- E pluribus unum -)

 

Ar trebui adaugat dupa cifra 1 si un zero, reprezentind

numaratoarea populara in binar astazi in lumea internetului. Iar anul de fabricatie sa fie scris in HEX, astfel ca tot ciocirlanul va invata numerotarea din PC.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor