Stomacul subtire cu cheltuiala se tine - Cele mai scumpe alimente (Galerie foto)

Luni, 21 Mai 2012, ora 12:12
5682 citiri
Stomacul subtire cu cheltuiala se tine - Cele mai scumpe alimente (Galerie foto)
Foto: Business Insider

In plina criza pare greu de crezut ca unii oameni isi permit sa dea mii sau chiar zeci de mii de dolari pe doar cateva sute de grame dintr-un produs alimentar, dar acest lucru se intampla totusi.

Conform Business Insider, iata care sunt cele mai scumpe 12 produse alimentare de pe Pamant. La aproape toate din lista de mai jos analiza este raportata la unitatea de masura 1 pound, care este egala cu 453 de grame. Produsele sunt prezentate in ordine crescatoare in functie de cele mai mari preturi cu care s-au vandut sau pot fi gasite.

1. Cafeaua Kopi Luwak

Aceasta cafea, care la momentul aparitiei a starnit multe comentarii din cauza faptului ca este produsa din excrementele mamiferului zibeta asiatica, un fel de pisica, a fost declarata in 2010 cea mai buna si cea mai scumpa din lume.

In prezent, 453 de grame de cafea Kopi Luwak pot costa aproape 230 de dolari. Este vanduta in cele mai exclusiviste cafenele si restaurante din lume si poate fi gasita si pe piata din Romania.

2. Branza din lapte de elan

Cea mai scumpa branza de pe mapamond este cea de elan. Aproape o jumatate de kilogram poate costa pana la 500 de dolari si poate fi cumparata doar de la ferme private de elani din partea rurala a Suediei.

3. Carnea de vita Kobe

Aproape jumatate de kilogram de carne de vita Kobe poate costa pana la 500 de dolari. Kobe este o prefectura din Japonia, dar carnea de vita Kobe inseamna de fapt un anume mod de crestere a animalelor. Mai exact, vitele Kobe sunt rasfatate, li se face masaj si sunt hranite intr-un mod special, chiar si cu bere, pentru ca acestea sa fie cat mai relaxate, iar carnea cat mai frageda.

4. Cartofii La Bonnotte

Aproape o jumatate de kilogram din acesti cartofi poate costa pana la 1.543 de dolari. Cartofii La Bonnotte pot fi cultivati doar in Noirmoutier, o insula din vestul Frantei, iar in urma cu ceva timp au fost in pericol de disparitie. Acesti cartofi sunt atat de speciali deoarece cultura trebuie fertilizata numai cu alge de mare.

5. Tonul rosu

Tonul rosu este o specie de ton extrem de scumpa, carnea acestuia putand fi vanduta si cu 1.365 de dolari la nici 500 de grame. In luna ianuarie a acestui an, un ton rosu congelat care cantarea circa 268 de kilograme a fost vandut la o licitatie din Japonia pentru 736.000 de dolari. Pestele fusese pescuit in nordul Japoniei si a fost cumparat de proprietarul unui lant de restaurante din Tokio, pentru ca japonezii sa fie cei care se bucura de el, nu strainii.

6. Ciupercile Matsutake

Aceste ciuperci japoneze pot fi vandute si cu un pret de 2.000 de dolari - 453 de grame. Copacul sub care cresc ciupercile Matsutake a fost decimat in ultima perioada de insecte, facand ca acestea sa devina extrem de rare.

7. Sofran

Aproape o jumatate de kilogram de sofran poate costa si 2.700 de dolari. Acest condiment trebuie cules cu mana si e nevoie de peste 75.000 de mii de filamente ale plantei cu acelasi nume pentru a obtine 500 de grame.

8. Trufele albe europene

Acestea se vand cu pana la 3.600 de dolari pe jumatate de kilogram. Cei care se ocupa de trufele albe folosesc caini antrenati special pentru gasirea acestora, deoarece cresc in pamant, la baza unei specii de stejar. O singura ciuperca poate avea o greutate de 500 de grame.

9. Pepenele negru Densuke

Aceasta specie de pepene creste doar pe insula japoneza Hokkaido, care produce in jur de 10.000 de astfel de fructe anual. In 2009 un pepene negru Densuke, cu o greutate de 7,7 kilograme, a fost vandut pentru 6.100 de dolari.

10. Ceaiul Tieguanyin

453 de grame de ceai Tieguanyin pot costa si 6.600 de dolari, fiind o varietate de cea mai buna calitate a ceaiurilor oolong, care sunt fermentate partial.

11. Caviarul Almas

Acest tip de caviar, care provine de la sturionii beluga, se vinde inclusiv in conserve din aur de 24 de karate, costand 25.000 de dolari.

12. Pepenii Yubari King

Acesti pepeni reprezinta o varietate rara din Japonia. Doi pepeni din aceasta specie s-au vandut cu 26.000 de dolari. In magazinele din Japonia, insa, fructele pot fi gasite si cu 50-100 de dolari.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#cele mai scumpe alimente, #alimente foarte scumpe, #alimente extrem scumpe, #delicatese pret record, #pret caviar , #inedit