Tarzan din 2015: Barbatul care a renuntat de 60 de ani la viata moderna

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 11:07
4444 citiri
Tarzan din 2015: Barbatul care a renuntat de 60 de ani la viata moderna
Foto: Pexels/Stokpic

Michael Peter Fomenko are 84 de ani, iar acum 60 de ani a lasat in urma societatea moderna din Sydney pentru a trai in salbaticie.

Viata sa este una demna de a fi subiect de film. Michael Peter Fomenko s-a nascut in Georgia, fiind fiul unei printese din Rusia si a atletului Daniel Fomenko. La sfarsitul anilor '30 familia sa a fugit din Japonia, iar in 1937 a ajuns in Sydney, arata Daily Mail.

Usor, usor, Fomenko, care in tinerete a castigat numeroase medalii la concursuri de atletism si a participat si la Jocurile Olimpice de la Melbourne, a inceput sa renunte la viata moderna si sa se compare cu Ulise.

Povestea uimitoare a unei femei crescuta de maimute

In timpul zecilor de ani traiti in salbaticie, el a calatorit singur de la Cooktown in Noua Guinee intr-o canoe pe care a construit-o singur din lemn de cedru.

In 1959, a fost salvat de catre localnicii indigeni care l-au gasit intr-o jungla intr-o stare ingrozitoare, infometat si aratand foarte rau. In 1964, in timp ce purta doar o bucata de material care ii acoperea zonele intime, a fost urmarit de politie si arestat pentru vagabondaj si comportament indecent, apoi fiind declarat nebun, dupa cum noteaza Sydney Morning Herald.

A urmat o alta perioada de mister in viata lui Michael Peter Fomenko, la un moment dat fiind gasit plin de rani infectate dupa ce a fost atacat de un mistret. Apoi a fost internat in mai multe institutii de psihiatrie unde a fost sedat si supus unor terapii cu electrosocuri.

Dupa externare, s-a intors imediat in salbaticie, traind printre aborigeni pana in 2012 cand a ajuns intr-un centru de ingrijire. De atunci nu s-a mai stiut nimic despre el. The Courier Mail a anuntat ca Michael Peter Fomenko, care acum se deplaseaza intr-un scaun cu rotile, a fost gasit saptamana trecuta la centrul de ingrijire Gympie's Cooinda Aged Care. Purtatorul de cuvant al institutiei respective a anuntat ca Fomenko este bine si fericit.

O asistenta medicala a declarat pentru The Courier Mail ca barbatul "E fericit aici. Nu comunica cu nimeni, e un singuratic, dar e fericit si multumit aici".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#barbat trait jungla, #Michael Peter Fomenko jungla, #barbat jungla Australia , #inedit