Tibi Useriu, pe locul 2 la Yukon Arctic dupa patru zile de concurs la -34 de grade

Luni, 03 Februarie 2020, ora 21:39
13059 citiri
Tibi Useriu, pe locul 2 la Yukon Arctic dupa patru zile de concurs la -34 de grade
Foto: Facebook/Tiberiu Useriu

Sportivul roman Tibi Useriu, care participa la cursa de alergare Yukon Arctic, desfasurata in conditii extreme, de la Cercul Polar, este pe locul al doilea dupa patru zile de concurs. In continuare, atletul acuza probleme de sanatate.

Tibi Useriu si-a sunat prietenii din tara si le-a spus in ce conditii concureaza la Yukon Arctic, spunand ca "Un foc ii fericirea aicea ... atata tot!", in conditiile in care ziua se inregistreaza -34 de grade.

Dupa patru zile de concurs, Tibi Useriu este pe locul al doilea, primul in cursa fiind un elvetian, care are un avans de patru ore.

Din cauza temperaturilor extreme, doar opt concurenti au mai ramas in cursa.

"Tibi zice doar atat: Mai ... ii cam frig, semn ca inca nu s-a ajuns la Tulai doamne cat e de frig, deci un semn tare bun pentru noi. E tot pe locul 2, a ajuns la Carmacks, la kilometrul 277, cu 4 ore in urma elvetianului, deci a recuperat o ora de la punctul anterior", spun sustinatorii sportivului.

Tibi Useriu are in continuare probleme cu stomacul si nu poate manca nimic, insa le-a spus celor din tara ca a putut merge la magazin si a cumparat multa mancare si sucuri de fructe.

"Fizic si mental e ca o stanca. Vorbeste cu un calm de neinteles pentru noi. Parca acum ar fi pornit in cursa. Incredibil. E decis sa isi joace sansa pana la capat, dar in acelasi timp, de fiecare data cand ne suna, il lauda pe elvetian... Da, este o lupta acolo, dar nu este o lupta intre ei, este o lupta cu ei insisi", au mai spus cei cu care Tibi Useriu tine legatura zilnic

Inca din a doua zi de concurs, sportivul a spus ca nu are forta, pentru ca are probleme cu stomacul si nu poate manca.

Anul trecut, Tibi Useriu a mers aproximativ 100 de kilometri in 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au facut controlul de rutina l-au anuntat ca trebuie sa se retraga. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru ingrijiri de specialitate, pentru ca avea degeraturi.

Yukon Arctic Ultra 2020 se desfasoara in perioada 30 ianuarie - 7 februarie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tibi Useriu cursa Polul Nord , #ultramaraton