Top procese absurde (Galerie foto)

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 10:07
6812 citiri
Top procese absurde (Galerie foto)
Foto: listverse

Principalul scop al unui proces este acela de a face dreptate, insa nu putine au fost situatiile in care oamenii au vazut acest demers ca o modalitate de a castiga bani. Cu ajutorul unui avocat foarte bun, chiar si cele mai absurde procese au avut parte de finaluri neasteptate.

Iata care sunt unele dintre cele mai absurde procese din istorie, prezentate de Listverse.

Batman vs. Batman

Cu siguranta ai auzit de personajul din seria Batman, o productie Warner Bros, regizata de Christopher Nolan. Ei bine, afla ca in Turcia exista un oras, un rau si o provincie, toate cu acelasi nume.

Dupa succesul inregistrat de seria Batman, locuitorii din acea zona s-au sesizat si au intentat proces companiei Warner Bros si regizorului Nolan. Motivul era acela ca se folosisera de numele orasului fara a li se cere permisiunea.

Primarul orasului, Huseyin Kalkan, pretindea nu doar drepturile de autor pentru utilizarea numelui, ci si daune morale pentru impactul psihologic asupra localnicilor. In mod ciudat, primarul asocia filmul cu o rata mare de suicid in randul femeilor din oras.

Persoanele cu dizabilitati vs. Disney

Acum cativa ani, Disney a interzis in parcurile sale utilizarea dispozitivelor Segways, acele scutere pe doua roti, din motive de siguranta. Reprezentantii au dat publicitatii un comunicat prin care explicau ca Segways erau prea grele si dificil de manevrat, asa ca au introdus alte scutere de acest fel, care puteau fi inchiriate contra unei taxe.

Un cuplu din Illinois si o femeie din Iowa au dat in judecata Disney, sustinand ca persoanele cu dizabilitati erau dezavantajate de aceasta decizie.

Desi procesul a fost respins in prima faza, cei trei reclamanti au facut apel si au castigat 4.000 de dolari fiecare, iar cheltuielile de judecata in valoare de 185.000 de dolari au fost achitate tot de catre Disney.

Andrew Burnett vs. proprietarul unui caine

Intr-o altercatie in trafic, in anul 2000, Andrew Burnett a aruncat cainele femeii cu care se certa chiar sub rotile masinilor, in San Jose, California. Burnett a fost inchis vreme de trei ani pentru fapta sa, insa dupa ce a fost eliberat a dat-o in judecata pe proprietara acelui caine. Potrivit spuselor sale, femeia ii patase reputatia si imaginea, ii cauzase pierderi materiale si suferinta psihica.

Din fericire, judecatorul nu a considerat intemeiate cererile lui, asa ca a respins imediat procesul.

Wanita Young vs. Prajituri Gratis

Doua adolescente din Colorado s-au gandit sa isi surprinda placut vecinii, daruindu-le cate un platou de prajituri. Fetele sunau din usa in usa si ofereau mica lor surpriza. Ei bine, Wanita Young, o femeie in varsta de 49 de ani, nu a fost deloc impresionata de gestul fetelor. Femeia a decis sa le dea in judecata pe motiv ca zgomotul facut de ele atunci cand au ciocanit la usa i-a provocat un atac de anxietate.

Desi fetele si-au cerut scuze, ba chiar s-au oferit sa plateasca si cheltuielile de spitalizare, Young a decis sa mearga mai departe, iar la tribunal decizia i-a fost favorabila.

O persoana fara adapost vs. propriii parinti

In februarie 2013, Bernard Bey, o persoana fara adapost din Brooklyn, a intentat proces parintilor sai. Motivul era acela ca situatia in care se afla s-ar fi datorat neglijentei lor emotionale.

Barbatul, care sutinea ca simte ca nimeni nu-l iubeste, ca se simte abandonat, le cerea daune morale in valoare de 200.000 de dolari si, in plus, sa isi ipotecheze casa pentru a cumpara doua francize la Pizza Domino, loc in care sa fie angajati toti membrii familiei.

Barbatul - care traise pe strazi sau in inchisoare, fugind de acasa de la varsta de 12 ani - parea ca isi da in judecata familia tocmai pentru a le oferi o slujba. Intr-un final, Bernard a decis sa renunte la proces in schimbul unei cine linistite alaturi de familia pierduta.

William Baxter vs. pisica sotiei

Statusurile de pe Facebook pot fi uneori un dezavantaj. In 2011, William Baxter avea grija de pisica unei prietene, atunci cand aceasta l-a atacat si l-a muscat de deget. Barbatul nu a stat prea mult pe ganduri, asa ca si-a dat in judecata prietena, cerand daune de 50.000 de dolari pentru zgarieturi si alte 50.000 de dolari pentru muscatura.

Ziarul Southtown Star a facut unele cercetari si a descoperit ca cei doi erau listati pe Facebook ca fiind casatoriti. E posibil ca si asta sa fi contat atunci cand judecatorul a respins cererea.

John Coomer vs. Kansas City Royals

Cooner se afla in tribuna unui meci de baseball atunci cand s-a trezit lovit de un hot dog. Se pare ca vinovata era mascota echipei Kansas City Royals, care impartea hot dog spectatorilor. Cooner a intentat proces echipei, sustinand ca acel hot dog i-a cauzat dezlipire de retina, ceea ce a dus apoi la operatie.

Dupa o intensa deliberare, instanta a hotarat initial ca accidentul fusese vina lui Coomer, insa in urma unui apel, barbatul a avut castig de cauza.

Karl Kemp vs. persoane fara adapost

Magazinul de antichitati de pe Madison Avenue din New York este detinut de Karp Kemp. Acesta a dus tratative indelungi cu persoanele fara adapost ce stateau mai mereu in fata usii magazinului. Asadar, barbatul a intentat proces impotriva a patru astfel de persoane, cerand un ordin judecatoresc si plata unor daune morale in valoare de 1 milion de dolari.

Dupa cum era de asteptat, doleantele sale financiare au parut ridicole, asa ca procesul nu a mai avut loc.

Pearson vs. Chung

In 2005, judecatorul Roy L. Pearson a dus la curatatoria Custom Cleaners din Washington D.C. o pereche de pantaloni. Pentru ca piesa vestimentara i-a fost pierduta, judecatorul s-a suparat atat de tare incat a intentat proces firmei respective.

Pearson a cerut initial 67 de milioane de dolari, dupa care 54 de milioane de dolari - 1.000 pentru pantaloni si restul pentru stresul provocat si cheltuielile de judecata.

Sincer sau nu, Pearson s-a aratat extrem de afectat de eveniment, izbucnind in lacrimi in sala de judecata, pe cand descria frustrarea simtita in acel moment. Cum instanta nu i-a dat castig de cauza, Pearson a dat in judecata statul Washington DC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#procese absurde, #procese motive absurde, #procese rasunatoare daune, #procese ciudate daune , #inedit