Topul celor mai importanti oameni din istorie: Iisus, Napoleon sau Hitler?

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 12:58
16838 citiri
Topul celor mai importanti oameni din istorie: Iisus, Napoleon sau Hitler?
Foto: Daily Mail

Un algoritm conceput de doi oameni de stiinta a stabilit topul celor mai importanti oameni din istorie, in functie de modul in care acestia sunt reflectati in paginile Wikipedia de pe Internet.

In fruntea clasamentului s-a situat Iisus Hristos, urmat de imparatul francez Napoleon Bonaparte si scriitorul englez William Shakespeare.

Analiza a fost efectuata de profesorul Steven Skiena de la Universitatea Stony Brook, Statele Unite si de Charles Ward, potrivit Daily Mail.

Situarea pe primul loc a lui Iisus Hristos, figura centrala a crestinismului, cea mai raspandita religie din lume, nu a constituit o surpriza. Similar, nici clasarea pe locul al patrulea a profetului Mohamed, intemeietorul religiei islamice.

In top apar liderii unor imperii importante din istoria lumii, Napoleon pe locul al doilea si Alexandru cel Mare, pe pozitia a noua. In primii 10, sunt trei presedinti americani, dintre care doi dintre parintii fondatori ai Statelor Unite, George Washington (6) si Thomas Jefferson (10). Al treilea presedinte american, Abraham Lincoln, se situeaza pe locul al cincilea.

In top 10, apare un singur britanic, scriitorul William Shakeaspeare, autor, printre altele, al tragediei Romeo si Julieta.

Numele lui Iisus, un incredibil nume istoric de succes

Singura intrare din top care este una de impact "pe care nu putem s-o uitam" este cea a dictatorului nazist Adolf Hitler, care este a saptea cea mai cunoscuta persoana din istoria omenirii.

Putem remarca solitara prezenta a lui Aristotel, ca unul dintre cei mai mari filosofi ai Greciei antice si ai filosofiei universale.

"Noi l-am numit pe Iisus 'cea mai importanta persoana dintotdeauna'. Cu peste 2 miliarde de adepti, la 2.000 de ani dupa moartea sa, Iisus reprezinta un incredibil nume istoric, de mare succes", a declarat profesorul Skiena.

Va prezentam mai jos top 10 al celor mai importanti oameni din istoria omenirii, asa cum a reiesit din analiza efectuata de cei doi oameni de stiinta.

1. Iisus

2. Napoleon Bonaparte

3. William Shakespeare

4. Mohamed

5. Abraham Lincoln

6. George Washington

7. Adolf Hitler

8. Aristotel

9. Alexandru cel Mare

10. Thomas Jefferson

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#cei mai importanti oameni istorie, #cei mai semnificativi oameni Wikipedia, #cei mai importanti oameni istoria omenirii , #inedit