Traieste pe strazi, dar ar putea castiga un premiu pentru Stiinta

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:55
4503 citiri
Traieste pe strazi, dar ar putea castiga un premiu pentru Stiinta
Foto: angrybirdsfreedownloadforpc.com

O adolescenta fara adapost din Statele Unite ale Americii ar putea castiga un premiu pentru Stiinta, dar si o suma de 100.000 de dolari.

Samantha Garvey are 17 ani, traieste in statul american New York, din nord-estul tarii si merge la liceu. Printre altele, ea studiaza limba italiana si canta la vioara, transmite ABC News.

Dar nu asta a atras atentia, ci faptul ca adolescenta din orasul Brentwood traieste pe strazi impreuna cu familia sa si a ajuns in semifinalele unui concurs national de Stiinta, cu o lucrare despre efectele pradatorilor asupra midiilor cu nervuri.

"Sunt atat de nerabdatoare sa le povestesc oamenilor despre midiile si crabii mei, incat am devenit o cu totul alta persoana", a declarat Samantha.

Adolescenta locuieste momentan intr-un adapost pentru oamenii strazii, impreuna cu familia sa si cu fratii sai in varsta de 13 ani.

Marele premiu al concurslui, in valoare de 100.000 de dolari, le-ar putea schimba vietile tuturor, iar Samantha crede ca acest lucru este "incredibil" si ca "este asemanator unui castig la loterie".

Fata a trait impreuna cu familia sa in adaposturi si in hoteluri inca de cand era mica. In urma cu sapte ani, au reusit sa se mute intr-o casa a lor, dar au fost constransi sa renunte la locuinta, dupa ce parintii ei au fost implicati intr-un accident de masina, in februarie 2010.

"Doare sa lasi totul in urma si sa fii dat afara din casa ta. Vreau ceva mai bun pentru mine. Vreau o viata mai buna", a afirmat adolescenta, care a spus ca acesta este motivul pentru care munceste mult la scoala.

Cu toate ca nu are unde sa locuiasca si nu are un birou pe care sa-si faca temele, fata a continuat sa aiba note mari la scoala.

In doua saptamani, Samantha va afla daca va ajunge in finala concursului si daca va putea oferi o viata mai buna familiei sale.

Ea le-a transmis tuturor celorlalti copii care se afla intr-o situatie asemenatoare sa aiba incredere ca lucrurile vor deveni mai bune.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Samantha Garvey, #adolescenta fara adapost premiu, #adolescenta americana premiu, #fata fara adapost premiu Stiinta , #inedit