Turul Pamantului cu autostopul, fara un ban in buzunar

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 19:36
2572 citiri
Turul Pamantului cu autostopul, fara un ban in buzunar
Foto: Hengul

Un japonez, Usi, de 38 de ani, a pornit acum patru ani din Tokyo cu gandul de a colinda toate tarile din lume. Singurul tovaras de drum ii este chitara. Cand a pornit la drum i s-au furat banii. De atunci nu se mai atinge de portmoneu.

A vizitat pana acum mai multe tari, cum ar fi China, Kazahstan, Gruzia, Armenia, Turcia, partea de nord a Africii, Spania, Franta, Anglia, Lituania, ajungand apoi si in Romania.

Saptamana trecuta a cantat in municipiul Gheorgheni, judetul Harghita. A fost acompaniat de muzicantii locali, potrivit Hargita Nepe.

Multi spun ca a Usi avut o mare dezamagire in dragoste, din acest motiv umbla singur prin lume. El zambeste doar, misterios. Se poate ca pur si simplu s-a saturat de viata din Tokyo. Acolo ingrijea oameni bolnavi, la domiciliu, acum canta cu chitara, daca se opreste din drum, pentru odihna.

Prin intermediul Internetului comunica cu alti calatori, care se intr-ajuta, oferindu-si reciproc cazare si masa, dar spune ca s-a intamplat si ca acela care l-a gazduit intr-un oras, sa ii recomande un alt loc de cazare in localitatea in care urma sa mearga.

Usi zambeste doar cand este intrebat de bani. "Nu am nimic comun cu banii", spune el. Cand a pornit la drum, i s-au furat banii, de atunci se lipseste de ei. Fiind intrebat daca in cei patru ani de colindat prin lume a fost vreun moment in care a rabdat frig sau foame, el spune ca "intotdeauna a aparut cineva care mi-a dat de mancare. Daca am primit, am multumit, am mancat. Intotdeauna am gasit un loc unde sa ma incalzesc, daca mi s-a facut frig in timp ce faceam autostopul. Este interesant. Stand la marginea drumului, facand autostop, mi se face dor de tara. Dar tine doar pana ce se opreste o masina sa ma ia. Cand ma pornesc catre o alta tara, nu mi-ar trece prin cap sa ma intorc acasa".

Saptamana trecuta, miercuri, Usi a poposit in Gheorgheni, joi a pornit mai departe. Planuia sa viziteze Miercurea Ciuc si Brasov, dar nu a stiut sa spuna, cand si incotro se indreapta spre o alta tara.

"Nu stiu incotro pornesc, stiu doar faptul ca vreau sa colind in lung si in lat fiecare tara. Ce se va intampla cand voi fi umblat deja peste tot? Nu stiu, o sa vedem atunci!", spune japonezul zambind.

Si canta cu unicul tovaras de drum, chitara, dar si vocal, in japoneza sau in limba engleza...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Usi japonez chitara , #inedit