Vezi cum arata "extraterestrii" din corpul uman (Galerie foto)

Joi, 06 Iunie 2013, ora 14:25
9880 citiri
Vezi cum arata "extraterestrii" din corpul uman (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

O privire in organismul uman poate oferi imagini greu de imaginat, mai ales daca totul e marit de cateva milioane de ori.

Poti crede ca e vorba despre fiinte extraterestre. In realitate, insa, imaginile sunt mult mai "pamantesti", fiind 100% reale, reprezentand interiorul corpului uman.

Imaginile celulelor si proceselor fiziologie au fost marite de 10 milioane de ori.

Imaginile 3D au fost realizate ca parte a unui proiect destinat studentilor si oameniilor de stiinta cu scopul de a intelege mai bine corpul uman, in Hartford, Connecticut, Statele Unite.

Animatorii au inclus in seria de imagini secvente ale miscarilor urechii interne (unde se formeaza senzatia auditiva), imagini din maduva osoasa si din structura tractului gastro-intestinal, dar si din alte parti ale corpului uman, informeaza Daily Mail .

Pentru acuratete trebuie spus ca, desi imaginile sunt reale, in realitate culorile prezentate nu exista, aceasta fiind adaugate ulterior pentru o mai buna definire a detaliilor.

Desi seamana cu ceva de pe o alta planeta, in imagine este un virus. In fotografia de dedesubt este o frantura din cavitatea medulara in care celulele stem hematopoietice produc celulele sangelui.

Nu este o creatura de pe Marte, ci o leucocita, care identifica si omoara bacterii.

Desi pare relieful unei alte planete, in imagine sunt organitele microscopice cu rol de senzor din urechea interna. Ele sunt cele care dau senzatia auditiva si pe cea legata de miscare. In imaginea de dedesubt sunt microcilii intestinali. Acestia sunt responsabili pentru absorbtia nutrientilor in fluxul sanguin si pentru transportul acestora de la ficat la celule. Cilii au rolul de a creste foarte mult suprafata de absorbtie.

In imagine este un vas capilar de sange si celulele care primesc prin membrana capilarelor substante nutritive, respectiv punctul final unde ajunge hrana ingerata si aerul respirat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#imaginii uluitoare interior corp uman, #organism uman microscop, #celule corp uman microscop , #inedit