Viata dincolo de moarte si tunelul de lumina

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 14:19
7630 citiri
Viata dincolo de moarte si tunelul de lumina
Foto: deviantart

Multi oameni sustin ca au trait experiente apropiate mortii. Cercetatorii afirma ca aceste experiente sunt generate de simptomele functionarii creierului, in lipsa oxigenului, care creeaza stari extrem de traumatizante.

Credeti in viata dupa moarte? Multi oameni cred in fantome si in rai, iar aproximativ 3 din 100 de americani sustin ca au trecut prin experiente apropiate de moarte. Acestea includ constiinta de a fi mort, experiente in afara corpului, intalnirea unor oameni morti, intrarea prin tuneluri de lumina, potrivit Discovery News.

Un nou articol publicat in Trends in Cognitive Sciences de neurologul Dean Mobbs, de la Centrul de Cercetari Medicale din cadrul Universitatii Cambridge si de Caroline Watt, de la Universitatea Edinburgh, a prezentat faptul ca "in contradictie cu credinta populara, cercetatorii considera nu este nimic paranormal legat de aceste experiente.

In schimb, experientele apropiate de moarte sunt manifestari normale ale functionarii creierului in timpul unui traumatism si uneori al unui eveniment inofensiv".

Cercetatorii remarca faptul ca multe simptome clasice apropiate de moarte sunt relatarile unor persoane care nu au fost niciodata in pericol de a muri. Acest lucru sugereaza faptul ca perceptia omului aproape de moarte este suficient de traumatizanta si de tulburatoare pentru a cauza astfel de experiente.

"Multe experiente in apropierea mortii, cum ar fi euforia si sentimentul de a te indrepta spre un tunel de lumina alba, sunt simptome comune celor care sunt privati de oxigenarea creierului", a constatat cercetatoarea Susan Blackmore, in cartea sa, publicata in 1993.

Multi oameni au fost revitalizati dupa ce inima lor s-a oprit, dar oricine a reinviat dupa o moarte cerebrala nu a mai putut sa povesteasca despre aceste experiente.

"Experientele in apropiere de moarte sunt uneori relatate dupa ce o persoana a trecut printr-un stagiu preliminar mortii, cand inima s-a oprit pentru un timp si persoana in cauza a reinviat.

Este curios totusi faptul ca 82% dintre persoanele care au supravietuit nu povestesc despre astfel de experiente. Acest lucru submineaza ideea ca aceste experiente ar oferi mai multe detalii despre viata de dupa moarte", a spus Watt.

Watt considera ca aceste experiente sunt niste momente fascinante pentru oameni, deoarece acestora le place ideea ca ei pot supravietui decesului trupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#viata dincolo de moarte, #experiente apropierea mortii, #viata dupa moarte, #tunelul mortii, #experiente extracorporale, #reintoarcerea din morti , #inedit
Comentarii