15 absurditati rostite de oameni celebri, chiar geniali

Vineri, 15 August 2014, ora 20:24
8166 citiri
15 absurditati rostite de oameni celebri, chiar geniali
Foto: Mixstuff

Nu o data in istorie, oameni demni de toata cinstea s-au inselat. Nu vorbesc despre cei care au crezut ca Pamantul nu e sferic, nici despre cei care credeau ca Soarele se roteste in jurul nostru sau ca cerul e o bolta pictata.

Asemenea fapte se pierd departe in timp si, fata de obscuritatea cunostintelor de atunci, pare aproape normal sa creeze confuzii.

Dar in timpuri mult mai recente, oameni de vaza, cercetatori in fata carora ne inclinam cu respect sau politicieni care hotarau soarta lumii s-au inselat in chip naiv si intr-un stil care astazi ni se pare de necrezut.

Portalul Mixstuff a colectionat asemenea celebre cuvinte, iar in cele de fata spicuim cateva, care astazi ne lasa perplecsi.

- "Transportul feroviar nu va fi niciodata posibil, intrucat la viteze mari calatorii nu vor mai avea aer si se vor sufoca" - Dr. Dionysius Lardner (1793-1869), profesor de fizica la Universitatea din Londra, membru al Royal Society din Marea Britanie.

- "Niciodata o nava nu va putea naviga impotriva vantului si a curentilor, numai cu puterea focului. N-am timp sa-ti ascult mai departe acest nonsens" - Napoleon Bonaparte catre Robert Fulton, care incerca sa-i prezinte proiectul unei nave actionate cu forta aburului.

- "Inteleg perfect curentul continuu, dar curentul alternativ este o joaca si o pierdere de timp. E bun numai ca distractie, niciodata nu-l va folosi nimeni" - Thomas Edison (1847-1931).

- "Dupa inchiderea expozitiei din Paris (1878), odata cu ea va dispare si iluminatul electric, acest joc nostim, de care nu-si va mai aminti nimeni niciodata" - Dr Erasmus Wilson de la Universitatea din Oxford.

- "Americanii au nevoie de telefon, dar noi nu. Avem destui mesageri la dispozitie" - inginerul William Preece, seful serviciilor postale britanice (1834-1913).

- "Calul va ramane totdeauna baza transportului. Automobilul e doar o moda care trece" - presedintele Bancii din Michigan, catre consilierul lui Henry Ford, care venise sa solicite un credit.

- "Nu cred ca submarinul e bun la altceva decat la scufundare pentru distractia oamenilor dinauntrul lui" - scriitorul britanic H.G.Wells.

- "O cutie muzicala fara fir ar fi o afacere proasta. Cine ar da bani pentru o cutie, din care sa asculte o muzica sosita din vazduh?" - bancherul David Sarnoff, ca raspuns la solictarea sa crediteze constructia primului aparat de radio.

- "Nu exista niciun motiv pentru ca cineva sa-si doreasca un calculator personal la domiciliu" - Ken Olson, presedinte fondator al Digital Equipment Corporation.

- "Niciodata o racheta nu va reusi sa iasa dincolo de atmosfera terestra" - New York Times, 1936.

- "Degeaba construim aparate mai grele decat aerul, ele nu vor zbura veodata, nu au valoare practica si mizeaza pe ceva imposibil" - Simon Newcomb (1836-1909), cunoscut astronom si matematician american de origine canadiana, profesor la Universitatea Johns Hopkins.

- "Cu timpul, se va convinge toata lumea ca razele X sunt o fictiune" - Lord Kelvin, 1883, presedintele Societatii Regale de Stiinte.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#rostiri celebre, #creditare inventii, #creditare inventatori, #citate celebre, #citate absurde , #inventii