5 gadgeturi pentru o viata mai usoara (Galerie foto)

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 18:46
5077 citiri
5 gadgeturi pentru o viata mai usoara (Galerie foto)
foto: CNN

Inventatorii din lumea intreaga incearca in fiecare zi sa usureze viata oamenilor, sa ajute sau pur si simplu sa revolutioneze perceptiile invechite asupra formei si utilitatii lucrurilor, iar cele mai interesante idei sunt doar la un pas de rafturile magazinelor.

Cum vi se pare un radio fara butoane si potentiometre, dar foarte usor de folosit si amuzant? Sau ce spuneti despre un mic ecran instalat in baie, care va monitorizeaza in fiecare dimineata starea de sanatate, in timp ce va spalati pe dinti? Chiar daca par de domeniul fantasticului, noile tehnologii din ziua de astazi transforma in fiecare clipa cele mai revolutionare idei in realitate, arata CNN.

Va prezentam in continuare 5 aparate desprinse din filmele SF ce au sanse mari sa ajunga pe rafturile magazinelor chiar inainte de Craciun.

Cum schimbi postul unui... cub? Radio Erevan: Il intorci

Pe masura ce aparatele devin tot mai complexe si mai performante, designerii incearca sa se reintoarca la formele simple si prietenoase, pentru a evita transformarea unei sufragerii intr-o punte de comanda din Star Trek.

Asta au incercat sa faca si inventatorii de la Cambridge Consultants cand au creat Q2 Cube, un aparat radio fara butoane, rotite si antene, in forma de cub.

Utilizatorii pot regla volumul si pot schimba frecventele direct prin inclinarea sau rotirea aparatului, transformand ascultatul unui post de radio intr-o experienta intima si interactiva, la fel ca pe vremea primelor tranzistoare.

Intra in direct cu corpul tau

Monitorizarea starii de sanatate este pe cale sa inregistreze inca un salt urias, trecand de la vechile termometre medicale, prezente si in ziua de azi in cele mai multe case si cabinete medicale, direct la sondele miniaturale implantate in corpul pacientilor.

Un sistem de genul acesta a fost prezentat saptamana trecuta de Cambridge Consultants, care a reusit sa puna la punct un dispozitiv ce poate transmite informatii legate de starea de sanatate a pacientilor direct din corpul bolnavilor.

Emitatorul foloseste o frecventa extrem de joasa de 402-405 megaherti, dezvoltata special in scopuri medicale, si poate fi folosit pentru monitorizarea pacemaker-elor sau a microdispozitivelor de diagnostic.

Starea de sanatate, pe ecran

Imaginati-va ca in momentul in care intrati in cabina de dus sau in sala de sport, zeci de senzori va monitorizeaza si transmit toate informatiile culese unui centru de diagnostica ce afiseaza apoi un raport detaliat al starii de sanatate.

Daca senzorii de genul acesta sunt prezenti de ceva vreme in viata oamenilor, iata ca si centrul de monitorizare ce preia toate date inregistrate de acestia a fost creat de oamenii de stiinta si ar putea sa iasa pe piata in lunile urmatoare.

Transforma-ti gandurile in realitate

Una din marile provocari ale momentului este realizarea unor dispozitive ce pot transforma eficient undele cerebrale in instructiuni pentru computer.

Sistemele de genul acesta nu sunt noi, insa costa enorm. Cu ajutorul noilor descoperiri tehnologice, oamenii de stiinta au reusit sa creeze un astfel de dispozitiv ce va costa doar 5.000 dolari, sau poate chiar mai putin, in conditiile in care prototipurile existente costa milioane.

Sistemul este deja operational iar cercetatorii incearca acum sa imbunatateasca la maxim acuratetea dispozitivului si sa-i scada si mai mult costurile, pentru a putea intra cat mai curand in productia de serie si a ajunge la cei care au nevoie de el.

Sa nu spui nici "psss"

O inventie mult asteptata de oamenii legii este radarul portabil care "vede" prin pereti.

Dispozitivul aparut in ultimele decenii in zeci de filme SF si de actiune ar putea ajunge in dotarea fortelor de ordine in doar cateva saptamani.

Desi prototipuri similare au mai fost experimentate in trecut, Prism 200 este primul aparat de genul acesta care poate identifica obiecte si persoanele dintr-o camera, le poate monitoriza miscarile si poate detecta chiar si respiratia.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#inventii noi tehnologii, #inventii viata usoara, #radio fara butoane , #inventii
Comentarii
M
minitehnicus
rank 1