A fost lansata sticla inteligenta de vin: Pastreaza calitatile bauturii o luna

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 08:46
2330 citiri
A fost lansata sticla inteligenta de vin: Pastreaza calitatile bauturii o luna
Foto: Arhiva Ziare.com

O companie americana din Boston, Kuvee, a lansat sticla inteligenta de vin, care permite ca bautura din recipient sa isi pastreze proprietatile pana la 30 de zile de la desfacere.

Acest lucru se intampla gratie unei tehnologii care evita contactul cu oxigenul din aer, scrie AFP.

Sticla poate fi precomandata pentru 179 de dolari, dar va fi livrata abia in octombrie pentru locuitorii din California si Massachusetts si din decembrie pentru celelalte regiuni ale Statelor Unite. Sticla este goala si trebuie "incarcata" cu o alta sticla livrata de un producator intr-un format special, similar modului in care este folosit un cartus de cerneala.

Topul celor mai mari producatori de vin: Cine a fost detronat si ce loc ocupa Romania

Consumatorul care vrea sa foloseasca aceasta sticla trebuie sa comande vinul de la anumiti producatori din California, cu preturi ce variaza intre 15 si 50 de dolari sticla.

Sticla inteligenta are un mecanism ce contine o valva ce permite servirea vinului fara ca oxigenul din aer sa intre in contact cu licoarea si sa afecteze bautura.

In conditii normale, oxigenul nu permite conservarea calitatilor vinului mai mult de o zi de la desfacerea sticlei obisnuite.

O alta companie mica din Massachusetts, Coravin, a lansat in 2013 un sistem care permite extragerea vinului din sticla cu ajutorul unei seringi fara a scoate dopul sticlei, ceea ce permite de asemenea evitarea contactului cu oxigenul.

Tara care a devenit cel mai mare producator de vin din lume, ca sa scape de criza

Sticla are un ecran tactil si dispozitiv Wi-Fi integrat prin intermediul carora consumatorul poate afla exact cat vin mai este in sticla (cate pahare), poate primi informatii despre originea si procedeul de vinificare al licorii pe care o degusta, dar poate si sa comande online un anumit sortiment de vin dintre cele care-i sunt sugerate in functie de preferintele sale, platind acelasi pret ca in magazin, conform kuvee.com.

Kuvee este o afacere de tip start-up care a reusit sa stranga, pana in prezent, din investitii, sase milioane de dolari.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#sticla pastreaza calitati vin, #sticla speciala vin, #inventat sticla vin , #inventii