Ziare.com

Bicicleta electrica cu autonomie de 100 de kilometri

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 17:13

   

Bicicleta electrica cu autonomie de 100 de kilometri
Compania Signa, din New York, a dezvoltat noi celule de combustibil, care genereaza curent electric folosind o noua baterie pe baza de siliciura de sodiu, o pulbere metalica stabila, care genereaza hidrogen in contact cu apa, ce apoi este transformat in electricitate.

Compania intentioneaza sa implementeze noua tehnologie pentru a servi ca si sursa de energie primara pentru mijloace de transport, generatoare si masini electrice care utilizeaza puteri intre 1 W si 1 kW, precizeaza Physorg.

Comparativ cu baterii avansate Li-ion, care au o densitate de energie de aproximativ 65 Watt-ora per kilogram, cartusele Signa au o densitate de energie de mai mult de 1.000 de Watt-ora per kilogram.

Bazat pe hidrogen, un astfel de cartus produce pana la 200 W putere, precum si un exces de energie care poate fi stocata intr-o baterie Li-ion.

Compania Signa si-a prezentat luna trecuta noua realizare la expozitia internationala de biciclete din Las Vegas. Celulele de combustibil cantaresc numai 1,5 kilograme si sunt reutilizabile, ciclistii pot inlocui cartusul, eliminand astfel necesitatea opririi pentru reincarcare.

Potrivit companiei, cu ajutorul unei astfel de baterii, o bicicleta poate parcurge pana la 100 de kilometri.

Hidrogenul folosit este produs la presiuni mici, iar silicatul de sodiu este un produs secundar ecologic obtinut din siliciura de sodiu.

Produsul respecta astfel normele de siguranta si este si ecologic, iar oficialii companiei spun ca acesta va fi disponibil incepand cu anul viitor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5662 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

S-au omis...

...anumite informatii: viteza, sarcina suportata, costuri etc.

 

...ideea era alta ...o baterie de putere fff mare!!!

...hidrogenul rezultat din reactia apei cu siliciura de sodiu duce la producerea curentului electric!!! cu puteri electrice cu mult mai mari...decat bateriile clasice pe Li-ion!!!. Aplicabilitatea reactiei obtinue si brevetate de firma americana le va aduce fff multi dolari!!! si numai daca vand patentul!!!...in rest date tehnice pt orice bicicleta electrica... depinde de fabricant si atat!!!

Va dati seama generatorii de curent continuu intra intr-o noua era... subt. ecologice, H2 la presiuni mici, iar costurile pt silicatul respectiv sunt minime!!! aici este castigul, ..energie ieftina sigenerata spectaculors in urma tot a unei reactii chimice.

incercati

sa cautati pe google BionX, acolo bicicleta electrica, cu toate specificatiile

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor