Cum scapam de cartite?

Advertorial
Miercuri, 23 Mai 2018, ora 17:51
132187 citiri

Persoanele care locuiesc la curte se lovesc deseori de un inamic negru, mic, fara ochi si al carui job principal este sa faca canale si musuroaie de pamant peste tot. Ati ghicit, ne referim la cartite!

Cele mai deranjante urme pe care le lasa cartita sunt cele din gazon unde formeaza musuroaiele si strica aspectul.

Bineinteles, nu ar trebui sa le uram chiar atat de tare, pentru ca aceste animale nu afecteaza cu nimic culturile si radacinile plantelor din gradina. Asta daca nu decid sa scoata capul fix sub o planta si astfel scot planta afara cu tot cu radacina.

Acesti "mici mineri" ai naturii nu mananca plante, deci nu sunt daunatori din acest punct de vedere. Cartitele se hranesc cu melci, larve, rame, coropisnite, carabusi, omizi si asa mai departe. Cu alte cuvinte, acestea distrug multi dintre daunatorii principali din sol.

Singura problema ar fi movilele de pamant pe care le scot pretutindeni, iar acestea sunt un semn ca respectivul pamant este foarte fertil si ca nu este poluat cu diferite ingrasaminte si pesticide. Problema este ca aceste movile sunt inestetice si strica aspectul gradinii.

Cateva date despre cartite

  • Au o greutate in medie de 80-100g, dar pot ajunge chiar si la 230 g
  • Au o lungime de aproximativ 14-20 cm
  • Au o culoare gri sau neagra, insa au fost descoperite si exemplare cu blana galbuie sau chiar fara blana
  • In 24 de ore au nevoie de o cantitate de hrana de 3-4 ori mai mare decat greutatea lor corporala
  • Trebuie sa se hraneasca la fiecare 4 ore, daca nu, pot muri de foame in 8-12 ore
  • Pot sapa tunele la adancimi cuprinse intre 5 cm si 70 cm.

Pentru fiecare 4 ore pe care le petrece muncind, minerul se odihneste alte 4 ore. Pare sa aiba o viata destul de simpla.

Dar totusi, cum scapam de musuroaiele inestetice care ne strica gazonul sau gradina la care am muncit atat de mult?

Nu ne dorim sa le omoram, pentru ca acesti mici mineri sunt benefici, dupa cum am detaliat mai sus, ci doar sa ii alungam. Cum vom reusi asta?

Ei bine, solutia ne-o ofera site-ul www.fara-daunatori.ro. Acest site este un adevarat depozit online cu aparate anti daunatori menit sa rezolve toate problemele pe care le avem cu diferiti daunatori.

In ceea ce priveste cartitele, site-ul ne pune la dispozitie o gama variata de aparate cu ultrasunete si vibratii menite sa le alunge.

Dupa cum am specificat si mai sus, nu ne dorim sa omoram cartitele sau sa le ranim in vreun fel. Aparatele de acest tip nu le provoaca niciun rau cartitelor, ci doar le indeparteaza.

Recomandarea noastra este Aparatul Solar cu vibratii si ultrasunete anti daunatori Solar Diamond Plus 70045.

Ca specificatii, acesta are un sistem de alimentare 2xAA 1.2V Ni-MH 850mAh, celule solare polycristaline.

Aria de acoperire este de 1.000mp, depinzand de consistenta solului.

Frecventa de lucru este de 400Hz - 1.000Hz, +/-500Hz si variaza automat.

Este rezistent la apa si intemperii si este facut dintr-o tija de sol stabila din aluminiu.

Cu acest aparat poti spune adio cartitelor si a musuroaielor inestetice si te poti bucura cu adevarat de gazon si gradina!

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#aparat anti cartite, #solutie cartite gradinta, #anti daunatori , #inventii