Ziare.com

Inventie uimitoare creata de oamenii de stiinta: invizibilitatea (Video)

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 18:03

   

Inventie uimitoare creata de oamenii de stiinta: invizibilitatea (Video)
Daca pana in prezent invizibilitatea era doar apanajul filmelor cu Harry Potter, iata ca acum oamenii de stiinta au reusit sa conceapa o astfel de inventie-minune. Cercetatorii au creat o "mantie de invizibilitate" prin care lucrurile dispar din fata privitorilor.

Fizicienii de la Universitatea din Rochester au descoperit o modalitate de a ascunde obiecte de dimensiuni mari folosind lentile obisnuite si usor accesibile, o tehnologie care pare sa se fi desprins din paginile cartilor cu Harry Potter a lui J.K.Rowling, potrivit Business Insider.

Asa-numita pelerine Rochester nu este cu adevarat o mantie tangibila la toate. Mai degraba dispozitivul arata ca un echipament al unui optometrist. Cand un obiect este plasat in spatele lentilelor stratificate, el pare ca dispare.

"Din ceea ce stim este primul dipozitiv de camuflare care ofera o acoperire in trei dimensiuni, continua si multidirectional", a declarat Joseph Choi, care a contribuit la dezvoltarea metodei.

In testele lor, cercetatorii au ascuns o mana, o fata si un conductor, facand fiecare obiect sa devina "invizibil". Implicatiile acestei uimitoare descoperiri sunt nelimitate, au afirmat fizicienii.

"Aceasta poate fi folosita in cazul unei interventii chirurgicale, in domeniul military, in design-ul de interior si in arta", a spus Choi.

"Pelerina Rochester, precum o mantie fictiva descrisa in paginile cartilor despre Harry Potter, nu provoaca nicio denaturare a obiectului supus testului", a explicat John Howell, professor de fizica de la New York School.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4864 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se poate face un costum pentru Ponta din aceasta pelerina de

invisibilitate?
Sa dispara de tot?

 

Ce mare lucru cu invizibilitatea asta?

Ii scoti ochii observatorului si totul devine invizibil pentru el! Cam asta ar fi tehnica folosita de domnul Albulescu pentru a traduce cu Google "articolele" pe care, cu onor le semneaza.
__
"Asa-numita pelerine Rochester nu este cu adevarat o mantie tangibila la toate"

"Aceasta poate fi folosita in cazul unei interventii chirurgicale, in domeniul military"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor