Sistem de refolosire a apei menajere de la bucatarie si alte inventii, la Romexpo

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 20:15
5343 citiri
Sistem de refolosire a apei menajere de la bucatarie si alte inventii, la Romexpo

Daca vrei sa afli cum se poate refolosi apa reziduala de la bucatarie, astfel incat sa nu fie pur si simplu deversata in ape curgatoare si sa polueze, sa afli cum iti poti incalzi locuinta si obtine energie electrica fara sa mai fii conectat la vreo retea sau doresti sa te afli in pas cu cele mai noi inovatii in agricultura, medicina si informatica, viziteaza targul Romexpo, zilele acestea.

Intre 5 si 8 octombrie are loc, la Romexpo, Salonul international de inventii si inovatii Inventika, care are ca scop punerea in prim plan si sprijinirea oamenilor de stiinta romani si a noutatilor pe care le aduc acestia. In acelasi timp se va desfasura si Salonul Cercetarii, care face parte din Targul Tehnic International Bucuresti.

Mergand acolo, vei gasi inovatii din absolut toate domeniile de activitate, de la agricultura pana la farmacie si protectia mediului.

Refolosirea apei menajere

Cei preocupati de mediu au descoperit modalitati prin care sa se poata refolosi apa reziduala de la bucatarie.

Cercetatorii de la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie ICECHIM din Bucuresti, in frunte cu Viorel Albulescu, s-au gandit la un aparat cu filtre specializate si tehnici de epurare a apei, astfel incat aceasta, chiar daca nu va deveni potabila, sa poata fi de folos irigarii terenurilor agricole fara sa polueze pamantul. Orice urma de ulei, detergenti si alte substante nocive vor fi indepartate.

Crema protectoare pentru piele

Si cercetatorii in domeniul medical au venit cu inovatii referitoare la diverse creme care protejeaza pielea de radiatiile soarelui si de radicalii liberi din atmosfera.

Crema cu efecte fotochemoprotectoare este buna penttru toate tipurile de piele si reduce efectul radicalilor liberi si al radiatiilor ultraviolete, ajuta la repararea ADN-ului, are efect antiinflamator si elimina uscaciunea pielii, dar confera si o protectie impotriva aparitiei ridurilor.

Cimenturi care absorb agentii poluanti

Cei interesati de istorie vor gasi la Romexpo si modalitati noi de a restaura picturile pe stanca si cele din biserici. Cei de la CEPROCIM au gasit solutia pentru un tip de ciment colorat in diverse nuante, astfel incat sa poata fi introdus in spatiile lipsa de pe peretii bisericilor si a altor monumente istorice.

Datorita nuantelor diferite, nu se va observa o discrepanta profunda intre vechi si nou, dar se va opri si degradarea suprafetelor respective.

Alte tipuri de ciment, numite mortare de tencuiala ecoactive fotocatalitice, protejeaza mediul inconjurator, facand ca poluarea atmosferica sa fie mai mica. In plus, au si o capacitate de a se autocurata prin efectul de fotocataliza. Absorb NOx-ul si il transforma in nitrati, asa ca, folosite pe majoritatea cladirilor, ar scadea poluarea cu 40-60%.

Constructii

In domeniul constructiilor au fost prezentate mai multe inventii ale unor companii interesate de modalitati de prelucrare a unui ciment mai rezistent, placi izolante care sa mentina caldura in locuinte in lunile racoroase, astfel incat sa scada consumul de energie si oamenii sa plateasca mai putin pentru intretinere, dar sa fie protejat si mediul, sau panouri solare mai ieftine, care sa fie accesibile pentru publicul larg si care sa poata fi instalate pe fiecare casa, astfel incat sa traim o viata cat mai prietenoasa cu mediul inconjurator.

Informatica

Exista si standuri ale studentilor de la diferite facultati din Bucuresti si tara, tineri care in timpul liber isi fac un hobby din cercetare si descopera diverse lucruri in domeniul computerelor, avioanelor sau chiar astronauticii. Facultatea de Electronica din Bucuresti vine cu idei in industria informaticii, mare parte dintre ele fiind chiar ale celor care studiaza acolo.

Cartofi rosii economici

Poti descoperi si diferite moduri in care sa cultivi plante in mod organic, ingrijite cu substante absolut ecologice, dar si ultimele soiuri descoperite, menite sa creasca productivitatea.

De exemplu, poti gasi o specie de cartofi rosii care sunt creati astfel incat sa nu creasca mai mici fata de dimensiunile dorite, numai buni de plasat pe piata. In plus, ei sunt mai rezistenti in conditii extreme, atat in caz de seceta, cat si de umiditate excesiva.

Programul de vizita este intre 10 dimineata si 6 seara, putandu-se obtine invitatii online daca intri pe site-ul Romexpo, astfel incat sa ai accesul gratuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#romexpo targ inventii, #romexpo inventika , #inventii